Εξηγήσεις για τον βομβαρδισμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα από μία ανάρτησή του στο X. 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει στο «X» (πρώην Twitter): «11 Οκτωβρίου: Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ότι έχει ζητήσει από το Ισραήλ την προστασία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς της μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα».

«9 Οκτωβρίου: Η ιστορική ελληνορθόδοξη μονή υφίσταται σοβαρές ζημιές. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος δηλώνει στην ΕΡΤ: ''Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν και κατέρρευσε όλο το κτίριο. Πολλοί Χριστιανοί έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς''», πρόσθεσε, αναφέροντας το χθεσινό λυπηρό περιστατικό.

Κασσελάκης: «Τι συννενοήσεις έκανε;»

Στη συνέχεια απηύθυνε ερώτηση στον πρωθυπουργό, ζητώντας, συγκεκριμένα, να μάθει «Τι συνεννοήσεις έκανε και γιατί αγνοήθηκε το αίτημά του; Πώς μπορεί να εκφράζει απλώς τη λύπη του και να μην προβαίνει σε σφοδρή διαμαρτυρία προς την ισραηλινή κυβέρνηση, τόσο για το γεγονός του βομβαρδισμού όσο και για την απαξίωση της χώρας μας;».

Σε αυτό το σημείο, αξίζει, βέβαια, να επισημανθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε αποκαλέσει τα Κατεχόμενα της Κύπρου ως «κρατίδιο δικό τους», εννοώντας της Τουρκίας, και στον οποίο έχει προταθεί πολλές φορές να αρχίσει να κάνει ταχύρυθμα μαθήματα σχετικά με τη γεωπολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, τώρα μάλλον θέλει να δει αν τα μαθήματα έπιασαν τόπο.

Έτσι, έρχεται να κάνει κριτική και να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη, να κάνει πολιτική αντιπαράθεση πάνω σε μία συγκλονιστική διεθνή εξέλιξη, η οποία συνέβη σε ένα εμπόλεμο έδαφος. Μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης είτε δεν έχει φτάσει στο μάθημα της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας ή έκανε κοπάνα από αυτό.