Τι συμβαίνει τις περισσότερες φορές που ένα θέμα απασχολεί τα ΜΜΕ; Ασχολούνται όλοι με αυτό, σαν να μην υπάρχει κάτι άλλο. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει και με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Πραγματικά το θέμα κούρασε. Η υπερβολική έκθεσή του ακόμα και σε εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα (!) είναι σίγουρο ότι σε λίγες ημέρες από σήμερα θα εξοργίσει ακόμα και τους πιο ψύχραιμους.

Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να λάβει γρήγορα τις αποφάσεις της. Να επισπεύσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να φέρει τη ρύθμιση, να τοποθετηθούν διά της ψήφου τους οι βουλευτές και η χώρα να γυρίσει σελίδα για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας.

ΠΟΙΑ είναι αυτά; Ακρίβεια, οικονομία, εγκληματικότητα. Αυτό είναι το τρίπτυχο της καθημερινότητας που θα πρέπει να βελτιωθεί και να το αντιμετωπίσει άμεσα η κυβέρνηση. Η εγκληματικότητα σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ, η οικονομία πηγαίνει καλά, αλλά υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται ενίσχυση. Την ίδια στιγμή, τα σούπερ μάρκετ μεγαλώνουν τους τζίρους τους και ετοιμάζονται για νέο γύρο ανατιμήσεων. Η Στατιστική Αρχή δημοσίευσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε έναν χρόνο η τιμή του ελαιολάδου αυξήθηκε κατά 58%, των φρούτων και των λαχανικών κατά 15% και των φαρμάκων κατά 10%. Δεν θα πρέπει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να ρίξουν όλα τα φώτα και τους προβολείς στο θέμα της ακρίβειας; Δεν πρέπει η κυβέρνηση να ανακοινώσει και νέα πρόστιμα ,αφού συνεχίζεται η κερδοσκοπία από τα σούπερ μάρκετ; Δεν θα πρέπει, και από την πλευρά μας, τα ΜΜΕ να αλλάξουν ατζέντα και να ασχοληθούμε με τα μεγάλα;

Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα αντί του γάμου των ομοφύλων με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι υπουργοί και οι βουλευτές της κυβέρνησης. Ας ασχοληθούν με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και με τα θέματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες, όπως η ακραία εγκληματικότητα, τα προβλήματα στη δημόσια υγεία και η καθημερινότητα των πολιτών.

Επί 20 ημέρες ασχολείται το πολιτικό σύστημα με ένα θέμα το οποίο δεν βελτιώνει στις συνθήκες ζωής στην κοινωνία, ούτε απαντά στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών. Ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο δεν αλλάζει κάτι. Οι έρευνες δείχνουν ότι η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή και βγαίνει αλώβητη, ενώ η αντιπολίτευση δεν κερδίζει πόντους.

ΟΣΟΙ βουλευτές πάνε στη Βουλή για να ψηφίσουν θα το κάνουν και όσοι απέχουν δεν θα μείνουν στην… Ιστορία για την πράξη τους αυτή. Από την επόμενη μέρα της υπερψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου σχεδόν κανένας δεν θα ασχολείται με τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε λίγα 24ωρα από σήμερα, κανείς δεν θα ασχολείται με το γάμο του άλλου και κανένας δεν θα ενδιαφέρεται για το ποια ζευγάρια αφορούν οι γάμοι αυτοί.

Να τελειώνουμε λοιπόν. Να φέρει άμεσα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από τη Βουλή με όσες ψήφους ψηφιστεί και εν συνεχεία κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ασχοληθούν με τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου. Οσο περισσότερο μονοπωλούν την επικαιρότητα τα ομόφυλα ζευγάρια τόσο περισσότερο αποπροσανατολιστικά λειτουργεί για τα πραγματικά προβλήματα για τα οποία πρέπει να αναζητηθούν λύσεις. Επιτέλους, το θέμα αυτό κούρασε…