Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Κληθείς να σχολιάσει το τελευταίο κοινό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή προσπαθεί η κυβέρνηση να προβάλλει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, προκειμένου να μην υπάρχει η δέουσα προσοχή σε άλλα πιο σημαντικά ζητήματα, ο κύριος Τσίπρας είπε ότι συμφωνεί και μάλιστα ότι «βγάζει το καπέλο» στην κυβέρνηση, για το εξαιρετικά καλό επικοινωνιακό της επιτελείο. Παράλληλα τόνισε ότι αυτό είναι εφικτό, επειδή η κυβέρνηση έχει τεράστια βοήθεια, πολλών μεγάλων ΜΜΕ.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν τον «αντιπερισπασμό», όταν άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι συντηρητικές απόψεις βουλευτών και στελεχών των δυο κομμάτων. Κι επειδή η ιδεολογική αποδόμηση της (κεντρο)αριστεράς, ότι στην πραγματικότητα δηλαδή, δεν πιστεύουν στον δικαιωματισμό, κι ότι απλώς τον χρησιμοποιούν προκειμένου να έχουν κάτι για να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση, θα τους κάνει ακόμη μεγαλύτερο κακό, κατέληξαν σε αυτό το αστείο αφήγημα. Όσοι παρακολουθούσαν πολιτικές εκπομπές τους προηγούμενους δυο μήνες, έβλεπαν πάντοτε το εξής μοτίβο στα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ: «φοβική και εκβιαζόμενη η κυβέρνηση από την "Ακροδεξιά πτέρυγα"» που δεν φέρνει κάτι ακόμη πιο προωθημένο για το συγκεκριμένο ζήτημα, «δεν ελέγχετε το κόμμα σας και ψάχνετε να βρείτε ψήφους από εμάς», «εμείς θα το περνούσαμε μόνοι μας» και ούτω καθ' εξής.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η αντιπολίτευση «σήκωσε» το συγκεκριμένο θέμα -κατα την παραδοχή του κ. Τσίπρα, πλειοδοτώντας μάλιστα συνεχώς-, ακριβώς επειδή πίστεψαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρή ρήξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όσο δεν είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πλαίσιο στο οποίο θα καταρτιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επιδίδονταν σε έναν ακατάσχετο βερμπαλισμό πλειοδοσίας, απαιτώντας ακραίες λύσεις. Από την στιγμή όμως που έγινε γνωστό το πλαίσιο και φάνηκαν οι εσωτερικές διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά ανακάλυψαν ολόκληρο «σχέδιο αντιπερισπασμού». Οι εύλογες απορίες που έχει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης, όπως το «γιατί δεν το καταγγείλατε νωρίτερα, παρά μονάχα όταν σας γύρισε "μπούμπερανγκ" το αφήγημα;», κρίνονται φασιστικές από το «πολίτμπιρο» και δεν θα πρέπει να εκφράζονται.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Γιώργος Μελιγγώνης: «Το ακούτε το σκεπτικό, ότι ο Πρωθυπουργός εδώ και ενάμιση μήνα επί της ουσίας -γιατί και πριν από τις γιορτές την κάναμε αυτή την κουβέντα- ανοιγοκλείνει σαν το ακορντεόν το θέμα με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για να κρύβονται ζητήματα όπως η ακρίβεια, το φορολογικό και λοιπά;»

Γιώργος Τσίπρας: «Είναι σίγουρο. Εγώ βγάζω το καπέλο στην κυβέρνηση αυτή σε ένα πράγμα: έχει σίγουρα ένα εξαιρετικά καλό επικοινωνιακό επιτελείο. Βέβαια, έχει μια τεράστια βοήθεια -μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό- πολλών ΜΜΕ κυρίως μεγάλων -και ηλεκτρονικών- τα οποία τα βοηθάνε πάρα πολύ στη δουλειά. Όταν αποφασίζει να προβάλλει κάτι, ή να εξαφανίσει κάτι άλλο, έχει μια μεγάλη βοήθεια από ένα περιβάλλον μιντιακό, το οποίο επισημαίνω δεν ξανά υπήρξε ποτέ στη μεταπολίτευση. Μπορεί να υπήρχαν ποσοστά που παίζανε, αλλά πάντα υπήρχε ένα μοίρασμα. Κάποια ήταν λίγο πιο φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση, κάποια προς την αντιπολίτευση και ούτω καθ' εξής. Αυτή η κατάσταση που υπάρχει τώρα, δεν ξανά υπήρξε ποτέ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιλέγει ποια θέματα ανεβάζει και ποια όχι. Αν η ακρίβεια την πονάει περισσότερο, απ' ό,τι ας πούμε την πονάει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, θα εξαφανίσει την ακρίβεια -όσο μπορεί να εξαφανιστεί- και θα προβάλλει την ιστορία με τα ομόφυλα ζευγάρια και τα λοιπά. Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όπως έγινε και με το βρεφικό γάλα -όπου εμείς το σηκώσαμε το θέμα και αναγκάστηκε να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από που θα καταλήξει, δεν θεωρώ ότι θα έχει αποτέλεσμα- το ίδιο αναγκάστηκε και για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, εμείς το είχαμε σηκώσει, να φέρει το νομοσχέδιο έστω και τώρα. Κι απ' ό,τι φαίνεται, με πολύ μεγάλη δυσκολία».