Συνέχεια στην τυμβωρυχία του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στους 57 νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπως αυτή καταγράφηκε και με την ανάρτηση πανό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την έναρξη της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εκπομπή «Το πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακριβώς επειδή ανέδειξε αυτή την τυμβωρυχία, λέγοντας χαρακτηριστικά «ντροπή του».

Ακολούθως επιδόθηκε σε λαϊκισμό, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός προστατεύει τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και έκανε λόγο για συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών, επειδή «παίζονται πολλά συμφέροντα στον σιδηρόδρομο» και για κράτος ατιμωρησίας. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι το όνειρό του δεν είναι να γίνει πρωθυπουργός, αλλά «να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο μου, να γίνει η Έλλάδα μια σύγχρονη κοινωνία». Στην πορεία, βέβαια, είπε ότι το πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε δε τον κόσμο να τον ακούσει και να «μου δώσει την ευκαιρία».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις, θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν τον ενόχλησε, δηλώνοντας «σκληρό καρύδι». «Τις εκλογές τις κέρδισα με το σπαθί μου. Δεν ισχύει ότι ήταν ο Τσίπρας πίσω από την υποψηφιότητά μου. Δεν με βοήθησε», είπε στη συνέχεια, ενώ επανέλαβε ότι αν τον αμφισβητήσει κάποιος και γίνουν πάλι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ξανακερδίσει. Αναφορικά με τις σχέσεις που διατηρεί με τον Παύλο Πολάκη είπε ότι είναι καλές και τον χαρακτήρισε έντιμο.

Για την Όλγα Γεροβασίλη και την πρόσφατη συνάντηση τους, είπε πως «πάντα είχαν καλές σχέσεις» και ότι το μήνυμα από το συνέδριο ήταν «ξεκάθαρο» γιατί εκείνη «δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος» και οι σύνεδροι έλεγαν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». «Υπάρχει η στιγμή της ενότητας, υπάρχει και η ανάγκη της διεύρυνσης» σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης.

Ισχυρίστηκε δε ότι τον Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το 17% και παρότρυνε τους νέους σε συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Έκανε λόγο για συμπαγή ιδεολογία μέσα στο κόμμα και εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως την εναλλακτική λύση, σε μια προφανώς εσφαλμένη ερμηνεία της πραγματικότητας, η οποία δείχνει ότι ο κόσμος σε καμία περίπτωση δεν εμπιστεύεται το κόμμα της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε δε ότι δεν θέλει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας περήφανος για το κόμμα.

Ερωτηθείς για την «κοινωνική σχέση» του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στη συνάντηση τους στην Αμερική που έγινε μέσω κοινού φίλου, ωστόσο, είπε πως είχε «απογοητευτεί» από την «αντιπολίτευση» που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό, τι αφορά τη διαβίωσή του, εξήγησε πως ζει από τα χρήματα που έχει μαζέψει από την εργασία του και τις επιχειρήσεις του στην Αμερική και ότι χάρη σ' αυτές τις δραστηριότητες καταλαβαίνει καλά την αλιεία, τη ναυτιλία, τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά.

Εξάλλου, επισήμανε πως θέλει να είναι απόλυτα «διαφανής» στον κόσμο, γι' αυτό ήταν ανοικτός εξ αρχής στη δημοσιοποίηση και της προσωπικής του ζωής. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία του στην Αμερική αλλά και στο πώς κατέληξε να είναι στην Ελλάδα και να θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η όποια «αμφιβολία» για τα κίνητρα του ενδεχομένως να τον κρατά πίσω δημοσκοπικά. Όπως είπε, μάλιστα, κλείνοντας, τα κίνητρα του είναι «αγνά» και θέλει «να ενώσει, όχι να διχάσει».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι συνομίλησε και με τον Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο υπήρχε διένεξη για τα σχόλια του για τη σεξουαλική ταυτότητα του Στ. Κασσελάκη, τονίζοντας ότι «δεν έχει σκοπό να εκδικηθεί» και ότι στόχος του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια «καλή κυβέρνηση» με «χρηστή διοίκηση»

Στη συνέχεια είπε ότι σε 13 μέρες θα παρουσιαστεί στη Σπάρτη για τη στρατιωτική του θητεία, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί προνομοιακή μεταχείριση.