Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές με το… σπαθί του. Έτσι δήλωσε στον ΑΝΤ1 αποδομώντας τον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνοντας πως κανένας δεν τον βοήθησε. Ούτε ίσως και ο Παύλος Πολάκης εξαιτίας του οποίου -όπως έχει αναφέρει ο ίδιος- βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και γι' αυτόν τον λόγο τον καθαίρεσε από υπερσυντονιστή, του έβγαλε τις… επωμίδες του στρατηγού και τον έκανε λοχαγό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον «τέως» πρόεδρο του κόμματος. Όχι ανοιχτά, αλλά με διάφορα καρφιά όπως για παράδειγμα αυτό περί της λύπης που προκάλεσε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν πήγε στο Συνέδριο. Αυτό που κόντεψε να τινάξει στον αέρα –όχι ότι επί της ουσίας δεν τινάχθηκε– ζητώντας νέες εκλογές για την επιλογή αρχηγού. Όπως και να έχει, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να απογαλακτιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που ίσως να βολεύει και τον «τέως» πρόεδρο του κόμματος.

Αυτό που δείχνει την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανιστεί ως αυτόφωτος πολτικός οργανισμός είναι το φάγωμα του Παύλου Πολάκη. Όχι ακριβώς φάγωμα. Αλλά το… ξήλωμα των επωμίδων του στρατηγού. Τη μετατροπή του σε λοχαγό, άσχετα αν ο… λόχος που του ανατέθηκε είναι αυτός στον οποίο «μεγαλουργεί» με στοχοποιήσεις πολιτικών αντιπάλων και καταγγελίες κατά πάντων. Ακόμη και κατά νυν και πρώην συντρόφων του.

Οι αλλαγές που έκανε πάντως στο… οργανόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τις προθέσεις του. Αφενός καταργεί έστω και εμμέσως την Πολιτική Γραμματεία. Μάλλον τον ρόλο της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την οποία δεν ελέγχει. Κάνει το εκτελεστικό γραφείο πρώτο βιολί, αναβαθμίζει τον Νίκο Παππά που του στάθηκε -τουλάχιστον έτσι δείχνει να πιστεύει- και βάζει στο όργανο και την Όλγα Γεροβασίλη στο πλαίσιο της… ενότητας. Βέβαια η παραλίγο υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λογικά θα κατανοεί ότι θα βρεθεί σε ένα όργανο στο οποίο θα είναι μειοψηφία. Απόλυτη μειοψηφία. Ο δε λόγος της πλέον θα πρέπει να είναι στη γραμμή της πλειοψηφίας, δηλαδή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει αποφασισμένος να συνταξιοδοτήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Το πόσο εύκολο είναι αυτό θα δείξει. Ειδικά εν όψει ευρωεκλογών, ή καλύτερα εν όψει αποτελέσματος ευρωεκλογών, αφού το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου θα γίνει ταμείο. Και τότε θα φανούν νικητές και χαμένοι…