Από τα φιλιά με την Όλγα Γεροβασίλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στις απολύσεις. «Έφαγε» με συνοπτικές διαδικασίες τον γενικό διευθυντή του κόμματος που είχε τοποθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πριν από τις αγκαλιές ή, καλύτερα, πριν από το ταραχώδες Συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απολύσει τον Διονύση Τεμπονέρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Λένε πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις χτύπησαν καμπανάκι κινδύνου στην Κουμουνδούρου. Λες και οι προηγούμενες ήταν καλύτερες. Λες και χρειάζονταν δημοσκοπήσεις για να καταλάβουν ότι το κόμμα είναι διαλυμένο, διχασμένο, σχεδόν κομμένο στα δύο. Παρ' όλα αυτά έτσι λένε στην Κουμουνδούρου. Και αποδίδουν την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη για ενότητα και σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως οι αγκαλιές και τα φιλιά με την Όλγα Γεροβασίλη κινούνται στη γραμμή της εκτόνωσης. Όπως και το δείπνο που είχαν οι δύο τους το βράδυ της Τετάρτης. Μόνο που σήμερα προχώρησε στην απόλυση ενός προσώπου που φέρεται να κινείται στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, τον γενικό διευθυντή μέχρι πριν από  λίγες ώρες, Θύμιο Γεωργόπουλο.

Το ερώτημα είναι πλέον σε ποιους και με ποιον τρόπο ρίχνει… γέφυρες ο Στέφανος Κασσελάκης; Το πρόβλημά του δεν είναι η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτός αν της ζήτησε να… μεσολαβήσει για να πέσουν γενικά οι τόνοι και να μην υπάρξουν εκπλήξεις το Σάββατο όταν ο πρώην πρόεδρος –τέως σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο– θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει η Καθημερινή για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ούτως ή άλλως και μόνο το γεγονός πως θα μιλήσει είναι είδηση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να προτίμησε το συνέδριο της Καθημερινής απ΄ αυτό του κόμματός του. Στο οποίο μάλιστα έβαλε και μπουρλότο με την προτροπή του να γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και η Όλγα Γεροβασίλη εμφανίσθηκε και δήλωσε παρούσα στις εξελίξεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τη στήριξη του πρώην-τέως προέδρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως γκρεμίζει τις γέφυρες που χτίζει με μεγάλη ταχύτητα. Έχει ήδη απολύσει τον Διονύση Τεμπονέρα. Το πρόσωπο που θεωρεί δελφίνο και το οποίο δεν εκτέθηκε στο Συνέδριο με αποτέλεσμα να έχει… μέλλον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωεκλογές είναι κοντά και ό,τι και να λέει ο νυν πρόεδρος το βράδυ της 9ης Ιουνίου τίποτα δεν θα είναι το ίδιος εντός και εκτός κόμματος.

Ένα ακόμη ερώτημα. Τι θα κάνει με τον Παύλο Πολάκη που τον στήριξε στο Συνέδριο έχοντας να διαλέξει μεταξύ του νυν προέδρου και της Όλγας Γεροβασίλη που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Για τον Παύλο Πολάκη οι… συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν πως δεν έχει αλλάξει κάτι. Δηλαδή ο πρόεδρος του κόμματος θα υλοποιήσει όσα έχουν ακουστεί και θα τον αποκαθηλώσει από τις θέσεις που κατέχει στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Μένει φυσικά να το δούμε και αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο… ρόδινα δεν είναι τα πράγματα. Και αν κινούνται με αυτό το σκεπτικό στην Κουμουνδούρου τα καλύτερα… έρχονται. 

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή απόλυση και το γεγονός ότι ζητήθηκε από τον πρώην πλέον γενικό διευθυντή του κόμματος να παραδώσει και να φύγει άμεσα δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ μια... ιδιόκτητη επιχείρηση.