Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Κληθείσα να κάνει μια αποτίμηση του συνεδρίου, η κυρία Αυγέρη είπε ότι οι εκλογές ήταν αχρείαστες, κάτι που το επιβεβαίωσε και το σώμα του συνεδρίου. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν αυτή η άρνηση του σώματος του συνεδρίου να προχωρίσουν οι εσωκομματικές εκλογές, ήταν ένα μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη, μιας και έριξε το γάντι λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές», το οποίο και σήκωσε η κυρία Γεροβασίλη, η κυρία Αυγέρη είπε ότι το γάντι πρώτος το έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, με την παρέμβασή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς μιας και ο πραγματικός επισπεύδων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης, ή η Όλγα Γεροβασίλη. Ακόμη, προσπάθησε να φιλοτεχνήσει την εικόνα του «άκαρδου αμφισβητία» προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας κατ’ ουσίαν ότι «δεν σκέφτηκε» τον κακομοίρη τον σύνεδρο που έδωσε 250 ευρώ για να έρθει στο συνέδριο, με την προσδοκία να ακούσει και να δει όχι μόνο το Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και τελικά δεν παρέστη. Είναι προφανές ότι οι «νεοπροεδρικοί» προσπαθούν να δηλητηριάσουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, προς τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τον αποδυναμώσουν το ταχύτερο δυνατόν, μιας και το ίδιο ακριβώς σκηνικό -αυτό της αμφισβήτησης- θεωρείται περίπου βεβαιότητα, την επομένη των Ευρωεκλογών. Το κατά πόσο θα το επιτύχουν είναι το ερώτημα, διότι εάν δεν καταφέρουν να αποξενώσουν τον Αλέξη Τσίπρα γρήγορα, τότε η επόμενη παρέμβασή του μετά τις Ευρωεκλογές, μπορεί να οδηγήσει και σε νέα διάσπαση του κόμματος.

Η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

Δώρα Αυγέρη: «Έχουμε πρόεδρο, δεν χρειαζόμασταν εκλογές, το είπε δια βοής και με ένταση -και μερικές φορές και με υπερβολή, σε κάποια σημεία των παρεμβάσεων- και πάμε για τις επόμενες μάχες για να τις κερδίσουμε».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Αυτό που ειπώθηκε όντως, με πολύ κατηγορηματικό και ηχηρό τρόπο από το συνεδριακό σώμα, δεν ήταν και στον ίδιο τον πρόεδρο ένα μήνυμα; Κι ο πρόεδρος έλεγε "πάμε σε εκλογές", είχε ρίξει ένα γάντι. Αυτό, που σήκωσε η κυρία Γεροβασίλη στη συνέχεια».

Δώρα Αυγέρη: «Που είχε ρίξει ο πρώην πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας, μια στιγμή που - να σας πω, δεν είναι αν το περίμενα εγώ ή όχι, δεν το περίμεναν κυρίως οι χιλιάδες σύνεδροι, που άφησαν τους τόπους τους, τις περιοχές τους, τις δουλειές τους, έβαλαν πόρους -ενδεχομένως- που δεν είχαν στις οικογένειές τους, δεν είναι εύκολο να αφήσεις πίσω οικονομικές εκκρεμότητες και να δώσεις 200-250 ευρώ για ένα τριήμερο στην Αθήνα. Αλλά ήρθαν με την προσδοκία να ακούσουν και να δουν τον πρώην πρόεδρο. Βέβαια, πρόλαβε μια παρέμβαση μέσα από τα social media και μια παρακίνηση, από τον ίδιο τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, να πάμε σε εκλογές. Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Άρα, χάλασε την ατζέντα του συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας;»

Δώρα Αυγέρη: «Μπορείτε να φανταστείτε, αν θα έπραττε διαφορετικά; Όχι, απλά σας λέω ότι έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Αυτό που είπατε για τον σύνεδρο δεν κατάλαβα. Κάποιος έβαλε λεφτά απ' την τσέπη του, χρόνο, άφησε πίσω την οικογένειά του για να έρθει. Τι χάλασε σε αυτόν τον άνθρωπο ο κύριος Τσίπρας; Υπονόμευσε την ατζέντα; Υποβάθμισε τη διαδικασία;»

Δώρα Αυγέρη: «Απαντώ στην ερώτησή σας, στο αν έριξε το γάντι ή όχι, ο Στέφανος Κασσελάκης. Και σας λέω, πώς μπήκε στην ατζέντα του συνεδρίου, η ιστορία για της εκλογές, από τη βάση του προέδρου. Λέω ότι δεν έγινε με επισπεύδοντα αυτό, τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά τον πρώην πρόεδρο, τον Αλέξη Τσίπρα. Και σε αυτό, θα έπρεπε να απαντήσει ο νέος πρόεδρος. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Βέβαια αυτή η συζήτηση έκλεισε και είχε ένα αποτέλεσμα. Είπε ο κόσμος πρόεδρο έχουμε, δεν χρειαζόμαστε εκλογές, πάμε δυνατά όλοι ενωμένοι και πάμε για πολλές αλλαγές. Και νομίζω ότι πρέπει να κρατάμε αυτό το τετράπτυχο».