Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείσα να κάνει αποτίμηση του συνεδρίου του κόμματος, η κυρία Τζάκρη είπε ότι ήταν ένας αχρείαστος θόρυβος, ο οποίος εμπόδισε στο να αναδειχθεί ο πλούτος των πολιτικών θέσεων των συνέδρων. Μπορεί, βέβαια, να γίναμε φτωχότεροι από άποψης του «πολιτικού πλούτου», όμως από άποψη ψυχαγωγίας, η ελληνική κοινωνία δεν έχει απολύτως κανένα παράπονο, μιας και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε πάρα πολλά.

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση της κυρίας Τζάκρη στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι τον θόρυβο τον προκάλεσε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε, «έχουν αποκαλυφθεί και οι παθογένειες (...) θα πρέπει επομένως μετά από αυτή την διαδικασία και την καταφανέστατη επικράτηση του κυρίου Κασσελάκη να σταματήσει κάθε μεθόδευση υπονόμευσης, να πάψει κάθε είδους φραξιονισμός και κάθε είδους ενδεχόμενο αμφισβήτησης», βάζοντάς τον έτσι στο κάδρο των «υπονομευτών» του Στέφανου Κασσελάκη. Και αυτό, διότι η κυρία Γεροβασίλη θεωρείται ως άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η γενική αντίληψη περί της υποψηφιότητάς της, ήταν ότι το έκανε ως εντολοδόχος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα παράγει περισσότερους υπονομευτές, απ' όσους μπορεί να καταναλώσει, τελικά.

Πολύ ενδιαφέρον έχει η ανάγνωση της κυρίας Τζάκρη, ότι υπάρχει «κουλτούρα προσωπικής ατζέντας» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολλά χρόνια, στην οποία καταλογίζει την κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%, ενώ παράλληλα είπε ότι η δήλωσή της περί των «αρχηγίσκων», επιβεβαιώθηκε πλήρως από τα τεκταινόμενα του συνεδρίου. Το συνέδριο μπορεί να τελείωσε, αλλά το τσεκούρι δεν θάφτηκε. Είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς αυτό το κόμμα θα πορευτεί προς τις Ευρωεκλογές, από την στιγμή που... οι μισοί, μισούν τους άλλους μισούς! Οι εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές, προβλέπεται να έχον περισσότερο ενδιαφέρον και από το ίδιο το συνέδριο, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Και αυτό διότι όταν φτάνει η κυρία Τζάκρη στο σημείο να αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα -αναφερόμενη στα ποιοτικά στοιχεία δημοσκόπησης, που έλεγε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απογοητευμένος από το συνέδριο- την αποδοκιμασία των ψηφοφόρων του κόμματος, είναι προφανές ότι μια σπίθα αρκεί για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «Κούγκι».

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Παναγιώτης Στάθης: «Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι καλό δεν σας έκανε το συνέδριο».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Εγώ θα έλεγα ότι ήταν ένας αχρείαστος θόρυβος. Γιατί αν δεν υπήρχε όλος αυτός ο θόρυβος κύριε Στάθη, θα είχαμε επικεντρωθεί στις πολιτικές μας θέσεις και θα είχε αναδειχθεί και ο πλούτος που κατέθεσαν οι σύνεδροι -και στα στρογγυλά τραπέζια και σε όλες τις επιμέρους συναντήσεις- θα είχε αναδειχθεί ο πλούτος των πολιτικών θέσεων, που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό είχε η ελληνική κοινωνία ανάγκη».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Τον θόρυβο που λέτε όμως, τον προκάλεσε πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Όλη αυτή η αναστάτωση που προκλήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που εγώ θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν και κέρδη από το συνέδριο. Έχουν αποκαλυφθεί και οι παθογένειες και γνωρίζει και κάθε μέλος και κάθε όργανο τι δεν πρέπει να συμβεί στο μέλλον. Θα πρέπει επομένως μετά από αυτή την διαδικασία και την καταφανέστατη επικράτηση του κυρίου Κασσελάκη να σταματήσει κάθε μεθόδευση υπονόμευσης, να πάψει κάθε είδους φραξιονισμός και κάθε είδους ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυρίαρχης βούλησης των μελών. Και αυτό είναι πάρα πολύ ισχυρό».

Παναγιώτης Στάθης: «Σχέδιο υπονόμευσης λέτε. Άρα υπάρχουν υπονομευτές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί ο κύριος Κασσελάκης».

Παναγιώτης Στάθης: «Το "αμφισβητώ", δεν σημαίνει υπονόμευση ντε και καλά».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί τέσσερεις μήνες μετά την εκλογή του. Όμως, πήραν την απάντησή τους, όλοι αυτοί, από το συνέδριο».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα, αυτοί που αμφισβήτησαν, δηλαδή ο Φλαμπουράρης, η Γεροβασίλη, είναι υπονομευτές;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Εγώ σας είπα ότι ο κύριος Κασσελάκης, επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί και πήραν την απάντησή τους, από τους συνέδρους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν επιθυμούν τα μέλη, είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κουλτούρα της προσωπικής ατζέντας, η οποία μαστίζει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Και νομίζω ότι είναι ένα από αυτά τα ζητήματα, που μας πήγαν στο 17,8%».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Είχατε μιλήσει εσείς για αρχηγίσκους».

Παναγιώτης Στάθης: «Επιμένετε σε αυτό;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτά, τα έδειξε η ιστορία. Δεν είναι θέμα αν επιμένω, το θέμα είναι αν επιβεβαιώθηκαν, ή όχι. Και επιβεβαιώθηκαν, έκλεισαν».

Παναγιώτης Στάθης: «Τον κύριο Τσίπρα, τον εντάσσετε σε αυτό; Γιατί ο κύριος Τσίπρας έβαλε μια βάση. Τον εντάσσετε τον κύριο Τσίπρα;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Θέλω να το κλείσω με τον κύριο Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας είναι πρώην πρωθυπουργός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα διαμαρτυρίας, έκανε όλη αυτή την άθροιση των διαφορετικών παραδόσεων και το έκανε κόμμα κυβερνητικό. Αυτό δεν πρέπει να παραγράφεται από κανέναν. Ο κύριος Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια και κρίθηκε και ο ίδιος δημόσια, γιατί όλοι κρινόμαστε».

Παναγιώτης Στάθης: «Αποδοκιμάστηκε η πρόταση του κύριου Τσίπρα;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Κρίθηκε είπα. Τώρα αν αποδοκιμάστηκε ή όχι, δείτε τις δημοσκοπήσεις».