Με γοργούς ρυθμούς προχωράει στην «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς έκανε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την κατάσταση του κόμματος, όταν το παρέλαβε. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το κόμμα δεν είχε γείωσε στον συνδικαλισμό και την αυτοδιοίκηση, για να προσθέσει ότι «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, να νομίζει ότι θα πάει να γίνει κυβέρνηση και να ξυπνάει με 17% και να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία». Ξεκάθαρα χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα την αποκοπή του κόμματος από την κοινωνία. Η συγκεκριμένη δήλωση, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει, πριν από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη δήλωση, δεν είναι το μόνο στοιχείο, το οποίο δείχνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να «ξεμπερδεύει» με τον Αλέξη Τσίπρα. Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, ο οποίος είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από αυτόν έγινε η διαρροή για την offshore με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε το κόμμα. Πέραν τούτου, θεωρείται βέβαιη η απομάκρυνση του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Γιώργου Βασιλειάδη, με ακόμη να «παίζεται» και η απομάκρυνση της Ράνιας Σβίγκου.

Επίσης, είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια που γίνεται να αποκοπεί ο Αλέξης Τσίπρας από τη βάση του κόμματος, καθώς η γραμμή των «νεοπροεδρικών» σε κάθε ερώτηση για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας στενοχώρησε και απογοήτευσε τα μέλη του κόμματος, επειδή δεν προσήλθε στο συνέδριο να μιλήσει», κάτι το οποίο επανέλαβε και ο Στέφανος Κασσελάκης, στη σημερινή του συνέντευξη. Είναι προφανές ότι έχει αποφασιστεί η ταχεία «αποκαθήλωση» του Αλέξη Τσίπρα, καθώς είναι σαφές ότι την επόμενη φορά, η αμφισβήτηση δεν θα είναι «μεσοβέζικη» αλλά εντελώς ξεκάθαρη. Για αυτό και «ξεδοντιάζεται» ο Αλέξης Τσίπρας από τώρα, καθώς οι «παλαιοπροεδρικοί» θα είναι δύσκολο να συσπειρωθούν γύρω από έναν πρώην πρόεδρο, που δεν έχει απολύτως καμία επιρροή στο κόμμα του. Όταν ο «ταβλαδόρος» προκαλεί τον «σκακιστή» σε μια παρτίδα σκάκι, αυτά συμβαίνουν σύντροφε Αλέξη.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Γιώργος Λιάγκας: «Υπάρχει μια βάση που σε στηρίζει, αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ένας κομματικός μηχανισμός, που είναι απέναντί σου. Τον ξηλώνεις βέβαια, είδα χθες απέλυσες τον οικονομικό διευθυντή, είδα τρία-τέσσερα στελέχη πάλι φύγανε, κάποιοι δεν αντέχουν και φεύγουν, κάποιους τους αλλάζεις εσύ, γίνεται μια ανανέωση».

Στέφανος Κασσελάκης: «Το θέμα είναι ότι το κόμμα μας πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία - παρέλαβα ένα κόμμα, το οποίο δεν είχε γείωση στον συνδικαλισμό, δεν είχε γείωση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εδώ στην Αθήνα, δεν έχουμε βουλευτές, αυτή τη στιγμή. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, να νομίζει ότι θα πάει να γίνει κυβέρνηση και να ξυπνάει με 17% και να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία».

Γιώργος Λιάγκας: «Εσύ ότι θα το πιάσεις το 17%;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Εγώ πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε. Θα το ξεπεράσουμε και αρκετά».