Σε διαρθρωτικές αλλαγές προχωράει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Στέφανος Κασσελάκης, εντός του κόμματος, αρχίζοντας την «εκκαθάριση» από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος και εμπιστοσύνης του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Η αρχή έγινε σήμερα, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, ένα πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Η απόφαση μάλιστα πάρθηκε λίγες μέρες μετά το πολυτάραχο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που αμφισβήτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Είχαν ψυχρανθεί οι σχέσεις τους

Από την Κουμουνδούρου ωστόσο προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και να μην το συνδέσουν με την παρέμβαση Τσίπρα, επισημαίνοντας πως οι σχέσεις Κασσελάκη - Γεωργόπουλου, είχαν ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της δανειοδότησης των κομματικών ΜΜΕ από τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επείγουσες ανάγκες.

Ωστόσο, όσο και εάν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός αυτό, οι εξελίξεις τους διαψεύδουν. Δεδομένου πως μετά την αμφισβήτηση του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει την ανάγκη να απαλαγεί από το περιβάλλον του Τσίπρα εντός του κόμματος, καθώς νιώθει απειλή.