Εάν ανατρέξουμε στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, από το βράδυ της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά, θα χάσουμε κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι σχεδόν… άπειρες οι φορές που ο Κασσελάκης αλλάζει γραμμή για τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αλλά και στις εθνικές εκλογές που, εκτός απροόπτου, θα γίνουν το 2027.

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε τη Δευτέρα. Πήγε απροειδοποίητα στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, μαζί με τον σύντροφό του, Τάιλερ, και το σκυλάκι τους, και αφού τους είπε ότι απευθύνει μήνυμα ενότητας, τους εξήγησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν σε τρία χρόνια!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κανένας δεν βγάζει άκρη με τον Κασσελάκη. Κάθε μέρα αναθεωρεί τον διακηρυγμένο, στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στόχο του για νίκη στις ευρωεκλογές, κάθε μέρα εμφανίζει νέο σενάριο και νέα προοπτική για τον ίδιο και το κόμμα του.

Τώρα, στόχος του κ. Κασσελάκη δεν είναι να νικήσει στις ευρωεκλογές, αλλά να νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές! Τι να πει κανείς ακούγοντας αυτά τα απίθανα που έχει εκστομίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Και πώς να σχολιάσει ο πολίτης όλες αυτές τις κωλοτούμπες και τα μπρος-πίσω του Στέφανου Κασσελάκη για τον πήχη στις εκλογές αλλά και σχεδόν για όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας και της καθημερινότητας στην κοινωνία.

Και εκεί που συνέχιζε την ατομική επίδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αγνοώντας επιδεικτικά το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί και τους ανθρώπους οι οποίοι σε λίγους μήνες περιμένει να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών, ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται αιφνιδίως σε εκδηλώσεις, χωρίς να εξηγεί ποτέ γιατί το κάνει αυτό. Γιατί δηλαδή πηγαίνει αιφνιδιαστικά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας;

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως εξήγηση και γι’ αυτό. Ο Κασσελάκης, γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να μαζέψει πολύ κόσμο για τις ομιλίες και τις περιοδείες του και για να μην εκτεθεί πολιτικά, έχει καθιερώσει το σχέδιο της… ξαφνικής εμφάνισης για να υπάρχει το άλλοθι στην απουσία στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από τις επισκέψεις του.

Ο,τι και να κάνει όμως, το πρόβλημα για τον Κασσελάκη παραμένει. Δεν τον ακούνε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ακούνε πλέον και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα μηνύματα προς τον πρόεδρο είναι πάρα πολλά όχι πλέον από αυτούς που έφυγαν, αλλά από εκείνους που έμειναν. Ολοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική, όλοι βλέπουν ότι έρχεται νέα εκλογική συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι βλέπουν ότι δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Αυτή είναι η σοβαρή και αξιόπιστη προσέγγιση για το τι συμβαίνει σήμερα στο πολιτικό σκηνικό. Ούτε τα ΜΜΕ έχουν ευθύνη για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η διαπλοκή, όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι εκεί στην Κουμουνδούρου. Τα δικά τους μυαλά φταίνε για τη δημοσκοπική κατρακύλα τους. Οι δικές τους ιδέες ευθύνονται για την κάτω βόλτα που έχει πάρει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει όμως και ο… Μητσοτάκης. Και φταίει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί την κανονικότητα στη χώρα και τη σταθερότητα στην οικονομία. Θέλει την ανομία, την αναρχία, το μπάχαλο και τις κρίσεις. Δεν τις μπορούν οι σύντροφοι τις κανονικές συνθήκες γιατί δεν τους βολεύει στο έργο που θέλουν να παίξουν.

Η ΧΩΡΑ όμως δεν μπορεί να μπει πάλι σε περιπέτειες. Τις περάσαμε και τις αφήσαμε πίσω. Σήμερα η Ελλάδα έχει αλλάξει πίστα. Παίζει σε άλλο επίπεδο. Παίζει στο γήπεδο του πρωταθλητισμού, όπως απέδειξε ο «Economist» που μας κατέταξε στην πιο δυνατή και αναπτυσσόμενη οικονομία σε όλον τον πλανήτη για το 2023! Δεν πρόκειται περί πλάκας. Το δημοσίευμα είναι πραγματικό και η έρευνα υπαρκτή. Περαστικά στους συντρόφους της Κουμουνδούρου που θέλουν μια χώρα μπάχαλο. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους…