Μπορεί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, να κατηγορεί την Έφη Αχτσιόγλου ότι επέλεξε την καρέκλα και αποχώρησε από το κόμμα, οδηγώντας στη διάσπαση, ωστόσο πριν λίγους μήνες ο ίδιος την παρακαλούσε να του δώσει το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων


Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει η στήλη «Θεωρείο» στη «Καθημερινή». Πριν διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να του δώσει το χρίσμα για να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Μάλιστα ο Κασσελάκης, ο οποίος τότε ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε στον πρώην Πρωθυπουργό τους στόχους του για την Αθήνα, αν και δεν έζησε σχεδόν καθόλου σε αυτήν! Ο Τσίπρας όμως του απάντησε ότι τελεί υπό παραίτηση και θα έπρεπε να μιλήσει πρώτα με την Έφη Αχτσιόγλου, διότι αυτή θα ήταν η διάδοχός του. Κάποιοι βέβαια λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη δώσει το χρίσμα στον Κώστα Ζαχαριάδη και δεν ήθελε να τον δυσαρεστήσει.


Όπως και να έχει, ο Στέφανος Κασσελάκης πράγματι έστειλε δύο SMS στην Έφη Αχτσιόγλου για να συναντηθούν, ωστόσο εκείνη δεν του απάντησε ποτέ. Έπειτα την πήρε τηλέφωνο, ωστόσο εκείνη του απάντησε ότι.. δεν έχει χρόνο και θα τα πουν κάποια άλλη στιγμή! Κοινώς του έριξε πόρτα. Έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης εκνευρίστηκε και ενημέρωσε άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα για όσα συνέβησαν καθώς και για την απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου που τόσο τον περιφρόνησε.


Η συνέχεια γνωστή. Η προσωπική κόντρα έκανε τον Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε την Έφη Αχτσιόγλου να δημιουργήσει δικό της κόμμα. Όλα για ένα γινάτι.