Η σοφή λαϊκή ρήση «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα λόγω βιασύνης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αξιοποιώντας, ωστόσο, μια κατηγορία που τελικά δεν ίσχυε.

Ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X έθεσε στο επίκεντρο ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν και ομολόγου του Άδωνι Γεωργιάδη Jawad Sohran, στην οποία ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να έρθουν μισό εκατομμύριο Πακιστανοί στην Ελλάδα για να δουλέψουν. 

Όταν τα γεγονότα προλαβαίνουν τον Κασσελάκη 

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον -ένα και μοναδικό του αντίπαλο- πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη σχετική ανάρτηση. Επίσης, να ζητήσει και συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ «για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του» ο κ. Μητσοτάκης «όλα αυτά τα χρόνια στο Μεταναστευτικό», ενώ στο τέλος ισχυρίστηκε πως «για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την περίπτωση δεν είπε απολύτως την αλήθεια, καθώς δεν διερεύνησε σωστά την υπόθεση, προτού προχωρήσει σε κάποιο επίσημο σχόλιο. Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν ο κ. Κασσελάκης δημοσιεύση αυτό το βίντεο-δριμύ κατηγορώ κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και γενικά κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Πακιστανός υπουργός είχε ήδη προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση, για την οποία, μάλιστα, τον ευχαρίστησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως ανέφερε ο Sohran με ανάρτησή του στο X, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Πακιστάν για την συμμετοχή Πακιστανών εργατών στο ελληνικό εργατικό δυναμικό. Αντίθετα, απλώς είχε διερευνηθεί η «πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε κιόλας τον ομόλογό του από το Πακιστάν για την άμεση διευκρίνιση στη δήλωση που έκανε χθες μέσω X, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εργασίας σχολίασε, επίσης, σε ανάρτησή του στο X: «Πολλοί μόνιμοι επικριτές μου έσπευσαν να την χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία νέων κατηγοριών εναντίον για κάποια δήθεν κρυφή συμφωνία…όσο και να ψάχνετε πάντα σας λέω την αλήθεια».

Η αλήθεια είναι πως για ακόμα μία φορά τα γεγονότα έτρεξαν πιο γρήγορα από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει να δυσκολεύεται να τα προλαβαίνει ή έστω να τα επαληθεύει, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του να φαίνονται άκαιρες και να δυσχεραίνουν περαιτέρω τη θέση του. 

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη 

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών.

Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό.

Η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Οι αναρτήσεις του Πακιστανού υπουργού 

Ο υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X είχε αναφερφθεί στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας πως «ήταν εξαιρετικά παραγωγική για τη διερεύνηση ισχυρών συνεργασιών. Εστιάζουμε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για 500.000 ειδικευμένους εργάτες, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών». Προσέθετε δε ότι «τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μια διμερή συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία θα ξεκλειδώσει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς μας».

Στη συνέχεια, προχώρησε στην εξής διευκρίνιση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντησή τους για τους μετανάστες εργάτες του Πακιστάν: «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ-Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. @AdonisGeorgiadi & είχα διερευνήσει την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, εντυπωσιάστηκα βαθιά από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και τη διάνοια του κ. Γεωργιάδη να συλλάβει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη 

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αναρτήσει την διευκρίνιση του Πακιστανού υπουργού τον οποίο ευχαρίστησε. «Ευχαριστώ τον ομόλογο μου από το Πακιστάν @JawadSohrab για την αναγκαία διευκρίνισή του, στην χθεσινή του ανάρτηση. Πολλοί μόνιμοι επικριτές μου έσπευσαν να την χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία νέων κατηγοριών εναντίον για κάποια δήθεν κρυφή συμφωνία…όσο και να ψάχνετε πάντα σας λέω την αλήθεια.

«Ομολογώ πάντως ότι και εμένα ο κ. Jawad μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ως δημόσιος λειτουργός με μεγάλες ικανότητες» έγραψε, στο τέλος, ο κ. Γεωργιάδης.