Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός επρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και στην επιμονή του στο ζήτημα για Διακρατική Συμφωνία με το Πακιστάν για εισαγωγή εργατών μεταναστών. 

Ο κ. Μαρινάκης με ανάρτησή του στο Facebook απαρίθμησε μία σειρά από άλλα θέματα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την επικαιρότητα από χθες μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, όπως η ανακοίνωση για την ίδρυση Μη κρατικών Πανεπιστημίων στο Υπουργικό Συμβούλιο, την επιτυχία στο Ecofin, τα εύσημα του Economist στην Ελλάδα και την ελληνική συμβολή στο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο ίδιο διάστημα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να ανεβάσει δύο πανομοιότυπα βίντεο για ένα ζήτημα, το οποίο έχει διαψευστεί με κάθε επισημότητα. Τα συμπεράσματα δικά σας». 

Η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη

Αναλυτικά το κείμενο που ανήρτησε στο Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκη, μέσω του οποίου απαντούσε στα βίντεο που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης: 

«Από χθες μέχρι σήμερα:

Ανακοινώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο μια εμβληματική μεταρρύθμιση για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων αναγνωρισμένων ΑΕΙ από χώρες του εξωτερικού στην Ελλάδα

Ο Economist χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «χώρα της χρονιάς»

Οι ελληνικές θέσεις δικαιώθηκαν στον Ecofin με τις αμυντικές δαπάνες να εξαιρούνται από τον υπολογισμό του υπερβολικού ελλείμματος

Στη διαπραγμάτευση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου αποτυπώνονται πολλές επιδιώξεις της Ελλάδας, όπως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός αλληλεγγύης

Στο ίδιο διάστημα ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέλεξε να ανεβάσει δύο πανομοιότυπα βίντεο για ένα ζήτημα το οποίο έχει διαψευστεί με κάθε επισημότητα.

Τα συμπεράσματα δικά σας».

Τι έχει συμβεί 

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες είχε προχωρήσει σε μία βιαστική κίνηση να κατηγορήσει τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη συμφώνησε με τον Πακιστανό ομόλογό του σε συνάντησή τους να έρθουν στην Ελλάδα 500.000 Πακιστανοί για να εργαστούν στον τομέα των Κατασκευών.

Πράγματι ο υπουργός του Πακιστάν είχε αναφερθεί σε ανάρτησή του στο X πως κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Γεωργιάδη συζήτησαν για να διερεύνησουν ισχυρές συνεργασίες: «Εστιάζουμε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για 500.000 ειδικευμένους εργάτες, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών». Μάλιστα, πρόσθεσε πως θα υπογραφόταν μία διμερής συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Πακιστάν που θα ξεκλείδωνε «τεράστιες ευκαιρίες εργασίας», όμως, ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα γινόταν τις επόμενες μέρες.

Στη συνέχεια, ο Πακιστανός υπουργός Επικρατείας προχώρησε σε μία διευκρινιστική ανάρτηση, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία, ούτε καν συμφωνία» μεταξύ των δύο χωρών «για συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία» και πως απλώς με τον κ. Γεωργιάδη διερεύνησαν την πιθανότητα μίας μελλοντικής συνεργασίας.

Από πλευράς του, ο Έλληνας υπουργός Εργασίας τον ευχαρίστησε μέσα από μία ανάρτησή του στο X για τη διευκρίνιση που παρείχε, επισημαίνοντας: «Πολλοί μόνιμοι επικριτές μου έσπευσαν να την χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία νέων κατηγοριών εναντίον για κάποια δήθεν κρυφή συμφωνία…όσο και να ψάχνετε πάντα σας λέω την αλήθεια».

Τι δεν καταλαβαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης 

Παρόλα αυτά, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να μην έχει ικανοποιηθεί από τις παραπάνω διευκρινίσεις και σήμερα, Πέμπτη, προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο X για το συγκεκριμένο θέμα, επιμένοντας να μάθει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αν υπάρχει μία Διακρατική Συμφωνία με το Πακιστάν και αν ο κ. Γεωργιάδης είχε την άδεια του ίδιου να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Μία κίνηση, βέβαια, που σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας του Πακιστάν δεν έχει γίνει.

Κατά συνέπεια ίσως ο κ. Κασσελάκης να μην καταλαβαίνει κάτι και για αυτόν τον λόγο να επιμένει ή να ντρέπεται να παραδεχθεί πως χθες έκανε ένα βεβιασμένο λάθος ή ακόμα και να αρνείται να σχολιάσει άλλα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, ως είθισται από έναν αρχηγό κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ατζέντα Ισλαμαμπάντ

Επειδή έχουμε χάσει το μέτρημα από τις διευκρινίσεις και τις ανασκευές του Εκκρεμούς Γεωργιάδη, σας υπενθυμίζω τι ακριβώς έχει γίνει.

Ο υπουργός Εργασίας, λίγες μέρες πριν από την τροπολογία για το μεταναστευτικό, συναντά τον Υπουργό Επικρατείας του Πακιστάν. Ο δεύτερος φανερώνει τον ενθουσιασμό του για την συνάντηση.

Λέει ξεκάθαρα:

Το Πακιστάν θα επικεντρωθεί στον εφοδιασμό 500.000 εργατών για τον κατασκευαστικό τομέα.

ΘΑ - τις επόμενες μέρες μάλιστα - υπογραφεί συμφωνία Πακιστάν-Ελλάδας.

Θα ξεκλειδωθεί ένας τεράστιος αριθμός θέσεων εργασίας για τους Πακιστανούς πολίτες.

Να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό πάνω από 200 εκατομμύρια! Που προφανώς μπορεί να προσφέρει 500.000 εργάτες.

Λέτε ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν να φαντάστηκε ο ίδιος τον αριθμό 500.000;

Ή λέτε να μπέρδεψε τα αγγλικά του, όταν ο ίδιος έχει σπουδάσει στο Λονδίνο, και έχει απέναντί του το «lantzeris in the cuisine» του Άδωνη Γεωργιάδη;

Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου στον πρωθυπουργό: Συζήτησε ο Υπουργός του για 500.000 εργάτες με τον Πακιστανό Υπουργό, ναι ή όχι; Είχε την άδεια του να το κάνει;

Ψέματα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ψέματα για τις υποκλίσεις στον Ερντογάν.

Τώρα, Ψέματα και για την "Ατζέντα Ισλαμαμπάντ".

Χθες ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος βρισκόταν για προσωπικούς λόγους στο Παρίσι μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, σε μία βεβιασμένη κίνηση αναδημοσίευσε ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν, ωστόσο ο ίδιος προχώρησε σε διευκρίνηση, τονίζοντας πως δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα, κάτι που είχε τονίσει και ο υπουργός Εργασίας στο ελληνικό κοινοβούλίο».