Θυμάστε την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και αναδείχθηκε πρόεδρος της ΝΔ την υστερία που είχε πιάσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να μας πείσουν ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο εχθρός των δημοσίων υπαλλήλων και του κράτους γενικότερα; Θυμάστε που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίαζαν ως έναν πολιτικό ο οποίος ήταν αποφασισμένος να απολύσει όλους όσοι εργάζονταν στο Δημόσιο; Θυμάστε που τον αποκαλούσαν νεοφιλελεύθερο που θέλει να εξαφανίσει οτιδήποτε αφορά τη δημόσια περιουσία; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να πάρει τη δική του πολιτική εκδίκηση ο πρωθυπουργός.

Επί κυβέρνησης ΝΔ και πρωθυπουργίας Κ. Μητσοτάκη, αυξήσεις θα δουν στους μισθούς τους μετά από 14 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών ξεχωρίζει η αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, με την ετήσια μεσοσταθμική αύξηση να αγγίζει τα 1.476 ευρώ.

Αυξήσεις στις αποδοχές τους δουν επίσης και οι συνταξιούχοι κατά περίπου 3%, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι με παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου λόγω αύξησης του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ. Παράλληλα, αυξάνονται οι δαπάνες του Προϋπολογισμού για την Υγεία κατά 485 εκατ. ευρώ και για την Παιδεία κατά 255ευρώ, πόροι που θα προέρχονται από τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ λίγο πιο αναλυτικά όλα αυτά. Ο «κακός» και «νεοφιλελεύθερος» πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και πλέον τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

-Βασικός μισθός: οριζόντια + 70 ευρώ /μήνα (840 ευρώ/χρόνο)

-Επιδόματα θέσης ευθύνης: + 30%

-Νέο επίδομα τέκνων: 70-220 ευρώ (από την αύξηση των 20 έως 50 ευρώ)

Για Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας:

-Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών: +15 ευρώ

-Επίδομα παραμεθορίου: +30%

Οι νέοι μισθοί για νεοεισερχόμενους, χωρίς παιδί:

-Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 780 ευρώ-850 ευρώ

-Δευτεροβάθμιας: 858 ευρώ-928 ευρώ

-Τεχνολογικής: 1.037ευρώ-1.107 ευρώ

-Πανεπιστημιακής: 1.092 ευρώ-1.162 ευρώ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ και άλλα παραδείγματα. Είναι τόσα πολλά που επιβεβαιώνουν τις σημαντικές αυξήσεις, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, στο Δημόσιο, προς απογοήτευση ορισμένων «προοδευτικών» και κάποιων άλλων που δηλώνουν «σύντροφοι» και οι οποίοι εμφανίζονταν ως δήθεν υπερασπιστές των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για κακή τους τύχη αυτό που δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε πράξη ο Κ. Μητσοτάκης με κυβέρνηση της ΝΔ!

Αυτή είναι η χειρότερη τιμωρία για τους ΣΥΡΙΖΑίους που το έπαιζαν προστάτες των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον… Μητσοτάκη, που τους απέδειξε και πάλι ότι η παράταξη που πραγματικά και εμπράκτως ενδιαφέρεται και στηρίζει το κράτος και την Πολιτεία είναι η ΝΔ. Η Ιστορία θα γράψει και δεν ξεγράφει: Επί Κ. Μητσοτάκη οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν για πρώτη φορά αυξήσεις μετά από 12 χρόνια. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Χρόνια πολλά για τις ημέρες σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας…