Η Δημοκρατία δεν υποκύπτει σε νταήδες και πολάκηδες: Χρέος του Προέδρου της Βουλής να μην αναβληθεί για τρίτη φορά η συνεδρίαση της προανακριτικής

448

ΚΙ ΟΜΩΣ οι τραμπουκισμοί του ΣΥΡΙΖΑ με «αρχινταήδες» τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο στην προανακριτική, αποδεικνύονται λυτρωτικοί για την δημοκρατία και την λειτουργία των θεσμών! Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών-ανεξαρτήτως του τι ψήφισε-ξέρει πλέον δυο πολύ σημαντικά πράγματα.

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΞΕΡΕΙ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αντιθεσμικό, στα όρια του συνταγματικού τόξου. Ένα κόμμα που δεν γνωρίζει καμία λέξη του Συντάγματος. Κι ένα κόμμα που αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία, μόνο όταν τον εξυπηρετεί. Όταν δεν τον εξυπηρετεί απλώς την ποδοπατάει. Και «μέσα του» παραμένει δογματικός θαυμαστής της «δικτατορίας του προλεταριάτου», όπου η μειοψηφία επιβάλλει την βούληση της στην πλειοψηφία. Όπως ξέρει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστούν ο Φρουζής, οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι εισαγγελείς, ο Πολάκης, ο Τζανακόπουλος, ο Κοντονής και όλα τα «δικηγορικο-δημοσιογραφικά» εξαρτήματα του «παραδικαστικού».

ΞΕΡΕΙ πλέον όμως και κάτι ακόμα. Ίσως πιο σημαντικό. Ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κωμωδία, που είναι ταυτοχρόνως και τραγωδία. Το πολίτευμα μας έχει νόμους και κανόνες. Κι έχει και τα μέσα να τους επιβάλλει, όταν κάποιοι τους καταστρατηγούν συνειδητά και προκλητικά. Ξέρει με άλλα λόγια, τι πρέπει να γίνει την ερχόμενη Τρίτη, όταν και συνεδριάζει ξανά η προανακριτική επιτροπή. Ξέρει, ότι είναι υποχρέωση του Προέδρου της Βουλής να διασφαλίσει, ότι δεν θα αναβληθεί για τρίτη φορά η συνεδρίαση της επιτροπής. Η οποία πρέπει να συνεδριάσει με τη νόμιμη σύνθεση της. Δηλαδή χωρίς τον «νταή» και χωρίς τον «αψύ». Αλλά με μάρτυρες και διάθεση, η αλήθεια να φτάσει μέχρι τέλους.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr