κατιμάς (ο)

1. κατώτερης ποιότητας κρέας, το οποίο ο χασάπης προσθέτει κρυφά στην παραγγελία «δεν φαντάζομαι, κυρ Γρηγόρη, μέσα στο κρέας να μου βάζεις στα μουλωχτά και κατιμά» 2. χαμηλού επιπέδου «τα αντισυστημικά κόμματα απευθύνονται στον κατιμά της κοινωνίας» 3. βουλευτής ακροδεξιού κόμματος «δεν νομίζω ότι κανείς παραξενεύεται όταν ακούει ότι κάποιοι κατιμάδες πλακώθηκαν στη Βουλή»

Το να εκπλαγεί κάποιος στο άκουσμα της είδησης ότι ένας ακροδεξιός βουλευτής γρονθοκόπησε έναν άλλον βουλευτή είναι τόσο αδικαιολόγητο όσο το να εκπλαγεί κάποιος που ένας βόθρος βρομάει. Στην πραγματικότητα, για τους βουλευτές των αντισυστημικών ακροδεξιών κομμάτων η απορία πρέπει να περιορίζεται στο πώς τα καταφέρνουν να μην πλακώνονται κάθε μέρα και στο πώς καταφέρνουν να συνεννοηθούν με λέξεις από τη στιγμή που η ευχέρειά τους στον λόγο (και τη σκέψη) είναι κάπως περιορισμένη. Κατά τα λοιπά, από τη στιγμή που κάποιοι συμπολίτες έστειλαν τον υπόκοσμο στη Βουλή, λογικό είναι στη Βουλή να εμφανιστούν οι συμπεριφορές του υποκόσμου από τις οποίες αν κάποιος θέλει στ’ αλήθεια να απαλλαγεί το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να εφαρμόσει με αυστηρότητα τον νόμο. Και βέβαια να ανεβάσει το ποσοστό το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδο στη Βουλή ώστε να μην είναι τόσο εύκολο να μπαίνει ο κατιμάς.

Ροβινσώνες

Δεν ξέρω αν ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα και ο πιστός του ναυαρχούκος Αποστολάκης παραμένουν αποκλεισμένοι στην Αστυπάλαια, αλλά νομίζω πως την επόμενη φορά που θα θελήσουν να κάνουν «περιοδεία» στα νησιά του Αιγαίου καλό θα είναι να έχουν μαζί τους και κάποιον που να ξέρει από θάλασσα.

Φτάνει πια με τις βολικές αερολογίες

Αν η Βίκυ η Φλέσσα αισθάνεται ότι ευθύνεται για το δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχει παρά να θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρμοδίων αρχών διά τα περαιτέρω. Διαφορετικά, ας κόψει τις αερολογίες που πολύ βολικά μοιράζουν την ευθύνη σε όλους ώστε τελικά να μην έχει την ευθύνη κανείς.

Κατήφορος

«Αυτή η εκπομπή είναι μια αμιγώς πολιτική εκπομπή που παράγει πολιτική τα τελευταία χρόνια», φώναζε ο (παλιός υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ) Γιώργος Λιάγκας, δίνοντας έτσι μια πειστική απάντηση στην απορία για την κατηφόρα της πολιτικής στη χώρα.