ψεκασμένος (ο)

1. αυτός που πιστεύει ότι γίνονται αεροψεκασμοί με τους οποίους επιτυγχάνεται ο έλεγχος των πολιτών «όλοι μας ελεγχόμαστε με ψεκασμούς εκτός από τους ψεκασμένους που για κάποιον λόγο δεν επηρεάζονται από αυτούς» 2. αυτός που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας «οι ψεκασμένοι είναι έτοιμοι να πιστέψουν οτιδήποτε δικαιολογεί την αποτυχία τους και τη φορτώνει σε αόρατες μεγάλες δυνάμεις από τις οποίες είναι αδύνατον να ξεφύγεις» 3. αναποφάσιστος ψηφοφόρος «με τόσους ψεκασμένους είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Σε ένα μπερδεμένο σύμπαν

Νομίζω ότι οι συμπολίτες οι οποίοι είναι περισσότερο μπερδεμένοι από όλους για το τι τελικά θα ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου είναι εκείνοι που πιστεύουν όποια ανοησία βρεθεί στο δρόμο τους, αρκεί να επιβεβαιώνει την πεποίθησή τους ότι τα πάντα γύρω τους είναι ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα. Αυτούς δηλαδή που αποκαλούμε «ψεκασμένους». Μέχρι τώρα ή ψήφος τους ήταν βέβαιο ότι θα κατευθυνόταν στον κάτοχο των αυθεντικών επιστολών του Ιησού. Αντε μερικοί πιο παραδοσιακοί να έφευγαν και προς Νίκη μεριά. Ομως ο όλο και πιο συνωμοσιολογικός λόγος του παπατζή από το Μαϊάμι και κυρίως η αποκάλυψή του για το σταυρό που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα του στη βάπτισή του έχει μπερδέψει τους συμπολίτες με προβλήματα κατανόησης της πραγματικότητας. Οι ψεκασμένοι ξαφνικά βλέπουν την ορμή με την οποία είναι έτοιμη να πολεμήσουν με τους ανεμόμυλους της Νέας Τάξης Πραγμάτων να ανακόπτεται από τη δυσκολία της επιλογής του Ναπολέοντα τους.

Ταλεντάρες

Αποδεικνύοντας το απαράμιλλο ταλέντο των συριζαίων στην κωλοτούμπα, ο σύντροφος Παπανώτας μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες κατάφερε να γράψει και ότι ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα είναι «καλό παιδί αλλά για καμιά μπίρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης», αλλά και ότι είναι «ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας». Από την άλλη, όπως έχουμε διαπιστώσει στο πρόσφατο παρελθόν χάρη στον Κώστα τον Καραμανλή και τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Δεν κατάλαβα που είναι το περίεργο...

Διαβάζω για κάτι παλιότερες προσλήψεις του συντρόφου Φαραντούρη σε γραφεία υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι το περίεργο. Κάθε πραγματικός αγωνιστής της Αριστεράς ξέρει ότι το σύστημα το πολεμάς καλύτερα όταν η μάχη σου χρηματοδοτείται από το ίδιο το σύστημα.

Αναλογίες

Η εισβολή των αριστερών συμπολιτών στην εκδήλωση με θέμα τη σχολική βία στην οποία θα μιλούσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιβεβαιώνει ότι η συχνότητα με την οποία μια παράταξη καταφεύγει στη βία είναι ανάλογη της απόστασης που τη χωρίζει από την πραγματικότητα.