κρουαζιέρα (η)

1. θαλάσσιο ταξίδι αναψυχής «με δεδομένο ότι είσαι τόσες ώρες κλεισμένος σε ένα πλοίο, η κρουαζιέρα είναι ό,τι πιο κοντινό σε έκτιση ποινής» 2. πολιτική περιοδεία «ο Κασσελάκης πήρε τον πιστό του υπηρέτη Αποστολάκη και ξεκίνησαν την 10ήμερη κρουαζιέρα τους» 3. αγώνας για την Αριστερά «μαζευτήκαμε εδώ για να τιμήσουμε έναν σύντροφο που η ζωή του είναι γεμάτη κρουαζιέρες»

Τι κρίμα που δεν ζει ο Ομηρος

Το ψυχαγωγικό σόου που προσφέρει εδώ και οκτώ μήνες ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα συνεχίζεται, αυτή τη φορά ακόμα πιο υγρό απ’ ό,τι συνήθως. Γιατί μη μπορώντας να κρατηθεί και να μην κάνει κάτι αστείο, ο παπατζής από το Μαϊάμι πήρε την πιστή του ορντινάντσα, τον ναύαρχο Αποστολάκη, νοίκιασε ένα γιοτ και ξεκίνησε 10ήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου. Ο ίδιος την αποκαλεί περιοδεία, αλλά ίσως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στη λέξη «αρπαχτή». Κι επειδή ο άνθρωπος που «είναι προορισμένος για παπάς ή για κάτι σπουδαίο» δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, το σκάφος το οποίο νοίκιασαν έχει το πολύ ωραίο όνομα «Parafron», πιθανότατα για να περιγράψει τον τι πρέπει να είναι κάποιος για να τον πάρει στα σοβαρά. Σε κάθε περίπτωση, μαζί με το γέλιο, που σε κάθε ευκαιρία προσφέρει ο Στέφανος, δεν μπορώ να μη σκεφτώ πόσο στενάχωρο είναι να μην υπάρχει ένας σύγχρονος Ομηρος να μετατρέψει σε λυρικό έπος αυτή τη σύγχρονη δεκαήμερη Οδύσσεια.

Κουδούνες

Κατά τα άλλα, η υποδοχή των κατοίκων των νησιών είναι θερμή, με θερμότερη όλων αυτή κατά την οποία ένας γενειοφόρος κύριος στη θέα του ηγέτη της Τζάκρη άρχισε ενθουσιασμένος να φωνάζει «άντε, ρε μεγάλε Στέφανε» και «να ’σαι καλά, Στέφανε κι εσύ Αποστολάκη» και στη συνέχεια, ακόμα πιο ενθουσιασμένος, άρχισε να βαράει κάτι κουδούνες που είχε πρόχειρες, υποθέτω για τέτοιες μεγάλες στιγμές ενθουσιασμού.

Do you speak εγγλέζικα?

Κι εγώ, όπως ο σύντροφος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι «οι ευρωβουλευτικές ομάδες που θα εκλεγούν από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρουν γέλιο», αλλά δεν είμαι στέλεχος κόμματος το οποίο έχει στην ηγεσία του κάποιον που μετά από δέκα χρόνια στην Ευρωβουλή μάς κάνει να γελάμε μιλώντας αγγλικά που κάνουν τον Μπόρατ να μοιάζει με καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας.

Απορίες

«Εχθές κάπου διάβαζα ότι έχω ψηφίσει μόνο δύο φορές Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτό», είπε απορημένη η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη, ίσως επειδή δεν έτυχε να δει εκείνη τη συνέντευξή της στην οποία έλεγε: «Είναι η δεύτερη φορά που ψηφίζω Νέα Δημοκρατία, η πρώτη ήταν το 2019, η δεύτερη είναι πέρυσι».