παπανώτας (ο) 1. αριστερός υποψήφιος ευρωβουλευτής, «όλοι τους είναι πάρ’ τον έναν και χτύπα τον άλλον, αλλά ο Φαραντούρης είναι ο μόνος παπανώτας που χωρίς ίχνος ντροπής ζητάει ανατροπή εκλεγμένης κυβέρνησης από δικαστές», 2. αυτός που δεν συμπαθεί τις γυναίκες, μισογύνης, «ο Δημήτρης είναι τόσο παπανώτας που πιστεύει ότι μια γυναίκα η οποία δεν καταγγέλλει τον κακοποιητή της πρέπει να αφήνεται στη μοίρα της».

Οι ώρες που πέρασαν (σχεδόν μια μέρα) από την αποκάλυψη των απόψεων του συντρόφου Παπανώτα για τις γυναίκες μέχρι τη διαγραφή του από το ψηφοδέλτιο φανερώνουν ότι δεν πρόκειται για απόψεις που προκαλούν απέχθεια στον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα και ότι η αποπομπή του προοδευτικού και δημοκράτη πανελίστα δεν ήταν αποτέλεσμα διαφωνίας με τις απόψεις αυτές, αλλά άμυνα στις αντιδράσεις που προκάλεσαν. Αν το κόμμα και ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα πίστευαν ότι είναι απεχθής η αντίληψη, σύμφωνα με την οποία «δεν έχει κανένα πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και την ΕΕ, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», ο Παπανώτας θα είχε φύγει στην πρώτη ώρα. Το διάστημα που μεσολάβησε όμως ήταν μεγάλο και το μόνο που φανερώνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ένα πραγματικό πολυσυλλεκτικό κόμμα που έχει χώρο για κάθε άποψη σε σχέση με την κακοποίηση των γυναικών, αρκεί να καταλαβαίνουν τα στελέχη ποιες από αυτές δεν πρέπει να εκφράζονται δημοσίως.

Εξορκισμός

Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, πρέπει να πω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι σύντροφοι έδιωξαν τον σύντροφο Παπανώτα. Θα μπορούσε ο Κασσελάκης να βγει να πει ότι επρόκειτο για λόγια που έβαλε στο στόμα του ο Σατανάς και το πρόβλημα λύθηκε μετά από θαυματουργό εξορκισμό.

Με ασυλία να λένε ότι θέλουν

Ευτυχώς ο ηγέτης της Τζάκρη μίλαγε σε δημοσιογράφους της ελληνικής τηλεόρασης και έτσι όταν είπε ότι το σύνθημα του Αυτιά «Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια» είναι χουντικό κανείς δεν τον ρώτησε γιατί μία μέρα πριν κλαιγόταν για το δικαίωμα των αριστερών να επικαλούνται κι αυτοί την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια. Μάλλον το θεώρησαν περιττό, αφού ως Ελληνες δημοσιογράφοι σίγουρα θα πιστεύουν ότι ακόμα και η αφόδευση αν γίνεται από αριστερό πισινό μυρίζει γιασεμί.

Εμπεδωμένο

Πάντως, κακώς ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα αγωνίζεται να πείσει ότι και οι αριστεροί έχουν δικαίωμα στο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Αυτό έχει ήδη εμπεδωθεί από το όχι τόσο μακρινό 2015, τις αγκαλιές του μπροέδρου με τον Καμμένο τον Πάνο και τη συγκυβέρνηση που τις ακολούθησε.