Φαίνεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας αναιρεί ακόμα και το ίδιο του τον εαυτό. Αυτές τις ημέρες έριχνε καρφιά κατά του Στεφάνου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει για ηγέτης και μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε γνώμη... υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός!

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος είχε δήλωσε σε σχόλιο στο instagram χθες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι καλός μόνο για καμιά μπίρα σε βραδινή έξοδο αλλά όχι για ηγέτες. Στο σχόλιο του ανέφερε ότι «Aλήθεια? Με έβγαλε εμένα ρατσιστή, ξεπερασμένο, μισογύνη, και απαράδεκτο και μετά το...μετάνιωσε? Και αύριο σαν πρωθυπουργός θα μιλάει με Ερντογάν και ηγέτες μεγάλων δυνάμεων κι εμείς θα του έχουμε εμπιστοσύνη? Κι αν μπει μέσα η Μπεκατώρου και του πει "ή εγώ ή ο Ερντογάν " τι θα γίνει? Πόλεμος? Άσε ρε φίλε... Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης...».

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έριχνε τα βέλη του στο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι του φέρθηκαν άτιμα. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «εγώ από χθες, είχα μιλήσει με πολύ υψηλά ιστάμενους του κόμματους και τους είπα ότι "αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχτώ, διότι είμαι ένας υποψήφιος, ο οποίος είναι πάντα στο κέντρο της προσοχής, τότε να παραιτηθώ". Και μου είπαν "όχι Δημήτρη μου, είμαστε δίπλα σου και στο πλευρό σου". Δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο». Λίγο μετά τον έδιωξε ο Στέφανος Κασσελάκης για επικοινωνιακούς λόγους.

Τέλος είχε επιτεθεί και στους υπόλοιπους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι κατάφεραν να τον φάνε διότι φοβόταν ότι θα εκλεγεί ευρωβουλευτής. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για τους συντρόφους του στο κόμμα: «Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, ευχαριστώ πολύ, καλή χώνεψη». Μάλιστα δήλωσε ότι τα στελέχη του κόμματος του έσκαβαν τον λάκκο και ότι παραμένει αριστερός χωρίς να χρειάζεται να ανήκει σε κάποιο κόμμα συγκεκριμένα. 

Η νέα δήλωση 

Ωστόσο μέσω νέας ανάρτησης στα social media ο Δημήτρης Παπανώτας ουσιαστικά αναίρεσε όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και όσα έλεγε μέχρι πριν λίγες ώρες, επισημαίνοντας πως θεωρεί τον Στέφανο Κασσελάκη τον... επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ενώ προσθέτει ότι η αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ρίχνει το ύψος» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη νέα του ανάρτηση ο Δημήτρης Παπανώτας αναφέρει: «Τον Στέφανο Κασσελάκη τον στήριξα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον πολιτικό μας βίο και εξακολουθώ να τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν πολιτική οντότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τον θεωρώ τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και σε καμία περίπτωση μια μικρή δική μου περιπέτεια δε θα άλλαζε αυτή μου την πεποίθηση». Μάλιστα προσθέτει ότι «Λάθη κάνουν όλοι οι πολιτικοί και η λάθος ( ίσως) κρίση του για μένα, δεν ρίχνει το πολιτικό του ύψος. Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αν τη στιγμή της κρίσης και σε συζήτηση με ένα σύντροφο είπα μία κουβέντα παραπάνω, είναι από την ένταση της στιγμής κι όχι πολιτική τοποθέτηση. Τις τοποθετήσεις μου τις κάνω ως πόστ κι όχι σε προσωπικές συζητήσεις».

Και καταλήγει ευχαριστώντας: «Σας ευχαριστώ όλους και παρακαλώ το θέμα να τελειώνει και να πάμε παρακάτω. Στα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας για τον διάλογο επί των οποίων παραχωρώ την θέση μου σε όλους εσάς». Ήταν φυσικό ότι στην Κουμουνδούρου δεν άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις Παπανώτα και ίσως κάποιος να του μετέφερε τη δυσφορία της ηγεσίας. Διότι να αναιρεί τα λεγόμενα του τόσο γρήγορα είναι πραγματικά περίεργο. Ή καλύτερα είναι χαρακτηριστικό ενός συριζαίου.