Ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε επίθεση κατά της Νόνης Δούνια. Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο δεν άφησε να πέσουν κάτω οι νέες προσβολές και απάντησε καταλλήλως.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος ισχυρίστηκε από τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τα όσα ανέφερε Νόνη Δούνια ότι θέλει να βοηθήσει τις καταπιεσμένες γυναίκες, ότι πολλές γυναίκες έχουν μπερδέψει τα γυναικεία δικαιώματα και αναρωτήθηκε πώς γίνεται να αισθάνεται καταπιεσμένη καθώς δεν βρίσκεται στο Ιράν αλλά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειωτέον ότι στην αποπομπή Παπανώτα από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε δήλωσή του όπου ανέφερε ότι υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν να κάθονται με κακοποιητικούς άνδρες και αυτό είναι πρόβλημά τους. Αυτό μάλιστα προκάλεσε τον θυμό της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία ζήτησε την αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αίτημα που ικανοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Δημήτρης Παπανώτας για τη Νόνη Δούνια: «Η κα. Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουν τα δικαιώματα των γυναικών με το οτιδήποτε συμβαίνει. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτήν την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ξέρω αν η κα. Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα, δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει και νιώθει καταπιεσμένη».

Η απάντηση της Νόνης Δούνια

Αυτό φυσικά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υποψήφιας ευρωβουλευτή, η οποία από τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι πρόκειται για προσωπική επίθεση με τοξικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα αναρωτήθηκε ποιος είναι ο Δημήτρης Παπανώτας που μπορεί να κρίνει τη νοημοσύνη της. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου έκανε προσωπική επίθεση. Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλες δηλώσεις, αν θα πάω να τους διδάξω μόντελινγκ στη Βουλή. Δεν δίνω συνέχεια σε τέτοιου είδους τοξικές συμπεριφορές και διαφωνίες. Μερικές φορές το να μην απαντάς σημαίνει αδυναμία και γι’ αυτό θέλω να απαντήσω. Να προσπαθεί ένας άνθρωπος να σε μειώσει και να σε απαξιώσει είναι εντελώς κατακριτέο. Μου έγινε προσωπική επίθεση, την οποία βρίσκω δυσάρεστη και άκυρη. Στην τελική, ποιος είναι ο κος Παπανώτας που θα κρίνει αν έχω κατάλληλο IQ ή αν θα πάω να διδάξω μόντελινγκ;»