Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σεξιστικά σχόλια που έχει κάνει σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του. 

Την απόφαση έλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έγραψε στο Χ: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη "φορτώσει" ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις 

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από γυναίκες υποψήφιες όπως η Σοφία Μπεκατώρου και η Δώρα Τσαμπάζη. 

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανώτας επιχείρησε να αιτιολογήσει τις δηλώσεις του κάνοντας λόγο για κοπτοραπτική. «Το πεντάλεπτο έγινε ενάμιση λεπτό και οι καλοθελητές πήραν το ενάμιση λεπτό και το έκαναν πέντε δεύτερα. Δεν καταλάβαινε ο άλλος τίποτα και δεν παρεξηγώ και κάποιους που το παρεξήγησαν» είπε και πρόσθεσε: «Η προτροπή μου ήταν προς τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα να μιλήσουν και νομίζω αυτό ήταν το πρόταγμα το me too. Κάποιοι ηθελημένοι το έκοψαν. Δεν είναι ηθικό αυτό που συμβαίνει».

Οι εξηγήσεις του, ωστόσο, δεν έπεισαν τον Στέφανο Κασσελάκη που αποφάσισε να τον βγάλει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα για