Την πικρία του εξέφρασε ο Δημήτρης Παπανώτας προς τον Στέφανο Κασσελάκη, για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη που έδωσε λίγο μετά από την ανακοίνωση της αποπομπής του, από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Παπανώτας είπε ότι «εγώ από χθες, είχα μιλήσει με πολύ υψηλά ιστάμενους του κόμματους και τους είπα ότι "αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχτώ, διότι είμαι ένας υποψήφιος, ο οποίος είναι πάντα στο κέντρο της προσοχής, τότε να παραιτηθώ". Και μου είπαν "όχι Δημήτρη μου, είμαστε δίπλα σου και στο πλευρό σου". Δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Στην τοποθέτηση της δημοσιογράφου ότι «το έχει πάρει επάνω του ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης, με προσωπική του ανάρτηση είπε "για να μην τα φορτώσει κανείς, ευθύνες αλλού, θέλω να παρέμβω για να μην νίψω τας χείρας μου. Με λύπη λέει θα το κάνω αλλά εγώ το παίρνω επάνω μου»,  κύριος Παπανώτας απάντησε «καλή συνέχεια του εύχομαι», για να προσθέσει ότι «θέλω να του θυμίσω, ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε, από το πρώτο βίντεο που ανέβασε». 

Ποιοι πίεσαν για να κοπεί η υποψηφιότητα Παπανώτα  

Είναι σαφές ότι δεν επιθυμούσαν όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από ψηφοδέλτιο, τουλάχιστον σίγουρα όχι ο Στέφανος Κασσελάκης, ειδάλλως θα είχε κοπεί ήδη από χθες. Άλλωστε, για να λαμβάνει μέχρι και χθες την απόλυτη στήριξη του κόμματος, όταν πρότεινε να παραιτηθεί, φάνηκε ότι ήθελαν να τον κρατήσουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Όπως όμως είναι προφανές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διχαστεί, καθώς ακόμη και συνυποψήφιοί του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσαν την αποπομπή του.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι η προσπάθεια ήρθε από τον Νίκο Παππά, ο οποίος από χθες «έδωσε το σήμα» σε Αριστερούς δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι και προνομιακοί συνομιλητές του, προκειμένου να ξεκινήσει η συντονισμένη «εκ των έσω επίθεση» στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπανώτα, ζητώντας την αποπομπή του. Υπό αυτό το πρίσμα, πρόκειται για επίδειξη δύναμης, η οποία ίσως να γίνεται σε αυτή τη συγκυρία, προκειμένου να «μαζευτεί» ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς με τις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος. 

Δείτε το επίμαχο βίντεο