«Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η Σοφία Μπεκατώρου, θέτοντας προ των ευθυνών του τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των δηλώσεων του υποψήφιου ευρωβουλευτή του, Δημήτρη Παπανώτα, περί κακοκοποίησης των γυναικών. «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια ευβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας ότι είναι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα και περιμένει «να τοποθετηθούν για το θέμα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, με τις οποίες ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες και στις γυναίκες για κακοποίησή τους, η ίδια ενημέρωσε ότι «σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα». Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζω ότι το κόμμα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς δεν γίνεται να μιλάμε για νέες ιδέες και ταυτόχρονα να προωθούμε υποψηφίους με απαρχαιωμένες απόψεις και συμπεριφορές».

Ερωτηθείσα αν ο Δημήτρης Παπανώτας θα πρέπει να βγει από το ψηφοδέλτιο, η Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι είναι κάτι που δεν μπορεί αυτή να αποφασίσει, «όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπανώτας σημείωσε: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα, εκτός… αν θέλει να έχει (πρόβλημα). Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της». Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος χθες, ο ίδιος μίλησε για σκόπιμη κοπτοραπτική σε αποσπάσματα δηλώσεών του, με σκοπό «να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».