Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας για δηλώσεις του αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών. Η αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης σύρθηκε στην απόφαση να θέσει εκτός τον υποψήφιο πριν καν ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Φάνηκε άλλωστε από την ανάρτησή του στην οποία ομολογεί ότι έλαβε την απόφαση με… λύπη.

Το παρασκήνιο ήταν έντονο. Ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε ότι δεν ήθελε να λάβει την απόφαση αυτήν. Αρκεί να σημειωθεί πως το πρωί της Πέμπτης η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι το θέμα έχει λήξει μετά τη δήλωση του ίδιου του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος έκανε λόγο για «κοπτοραπτική» αναφορικά με τα όσα έχει υποστηρίξει για τις κακοποιήσεις και για τις ευθύνες των γυναικών που δεν φεύγουν από μια κακοποιητική σχέση.

ΗΒούλα Κεχαγιά ήταν κάθετη, ενώ δεν ήταν λίγα τα στελέχη και κυρίως τα… τρολ που επιτέθηκαν σε όποιον έθετε θέμα απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα. Ήρθε όμως η δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου, σύμφωνα με την οποία η ίδια έθεσε θέμα στο κόμμα, συμπληρώνοντας πως δεν μπορούν να βρίσκονται πρόσωπα με ανάλογες θέσεις στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε δηλαδή ουσιαστικά να εννοηθεί ότι έθεσε ζήτημα ενδεχομένως και παραμονής της ίδιας, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να συρθεί στην απόφαση απομάκρυνσης ενός προσώπου που έδειξε ότι επιθυμεί να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια.

Εκτός της Σοφίας Μπεκατώρου και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη έθεσε θέμα για τον Δημήτρη Παπανώτα, υποστηρίζοντας πως πρέπει υπάρξει συζήτηση στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος. Με απλά λόγια, αυτήν τη φορά τα περί «κοπτοραπτικής», «μονταζιέρας» και άλλων παρομοίων δεν πέρασαν, ίσως γιατί οι αντιδράσεις ήταν εσωκομματικές.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν του πλήγματος για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν εμφανές πως υπήρξε άδειασμα της εκπροσώπου Τύπου που επιχείρησε να «ντύσει» επικοινωνιακά την αρχική απόφαση για μη απομάκρυνση του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Η προσπάθεια πάντως του Στέφανου Κασσελάκη να κάνει μια… αρχηγική εμφάνιση έπεσε στο κενό λόγω των χειρισμών που προηγήθηκαν. Όπως και η προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και οι αντιδράσεις για το «θαύμα της κολυμπήθρας», την… προφητεία με το λάδι και τον σταυρό που «σχηματίστηκε» στη βάπτισή του. «Προφητεία» που έχει προκαλέσει αντιδράσεις που αγγίζουν και ιδεολογικά ζητήματα εντός ΣΥΡΙΖΑ.