Η συμμετοχή ή όχι του Δημήτρη Παπανώτα, στο ευρωψηφοδέλτιο λύθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Μάλιστα πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως την απόφαση την είχε πάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Τετάρτη αλλά μεσολάβησε το ταξίδι της επιστροφής του από τις ΗΠΑ.

«Είναι μια απόφαση, την οποία την πήρε ο ίδιος ο Πρόεδρος και την πήρε χθες το βράδυ» εξήγησαν κομματικές πηγές, αναφορικά με την αποπομπή του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Απλώς μεσολάβησε το ταξίδι της επιστροφής του από την Αμερική και με το που επέστρεψε στην Ελλάδα, ενημερώθηκε και για τα νεότερα δεδομένα και γνωστοποίησε την απόφαση, πρόσθεσαν. «Είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ το πως στέκεται απέναντι σε αυτά τα θέματα πρωτίστως» μετέδιδαν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με την αυριανή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, υπογράμμισε πως αυτή θα έχει θετικό περιεχόμενο και προγραμματική στόχευση, χωρίς αναφορές στην ΝΔ, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν και οι 42 υποψήφιοι.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης θέλησε να μεταφέρει προς το Εκτελεστικό Γραφείο ένα από τα 5 ονόματα των προσώπων που θα προτείνει στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά τα μέλη του κομματικού οργάνου τον απέτρεψαν για λόγου προκριματικών εκλογών, λέγοντας πως θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και τα αλλά κόμματα την ίδια πρακτική.