Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, επιφύλαξαν οι… πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να δείξουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε λάβει απόφαση απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο πριν από την παρέμβαση της Σοφίας Μπεκατώρου. Να δείξουν δηλαδή ότι δεν σύρθηκε από τις εξελίξεις, τις αντιδράσεις και τα τελεσίγραφα και να αποφευχθεί περαιτέρω διασυρμός του.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε λάβει τη σχετική απόφαση από την Τετάρτη. Απλά όπως φαίνεται από τις εξελίξεις δεν το είπε σε κανέναν. Ούτε καν στην εκπρόσωπό του, του ιδίου και του κόμματος, η οποία βρέθηκε το πρωί να δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ότι «θέμα Παπανώτα δεν υπάρχει διότι έκανε χθες (σ.σ.: την Τετάρτη) δήλωση αποκατάστασης».

Με απλά λόγια, λίγο μετά τις 11 π.μ. δήλωνε ότι δεν υπάρχει θέμα η εκπρόσωπος του κόμματος. Ότι έχει γίνει αποκατάσταση. Και αυτό την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν στην Αθήνα και έκανε και δηλώσεις στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η λογική λέει ότι αν υπήρχε κάτι άλλο στο μυαλό του προέδρου του κόμματος θα έπρεπε να το ξέρει. Εκτός αν δεν της το είπε και έμεινε στον… αέρα.

Εκτός πάλι και αν όσα διαρρέουν από πηγές έχουν στόχο απλά και μόνο να δείξουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει… αρχηγικό προφίλ. Και δεν βάζει νερό στο κρασί του. Φυσικά και ότι δεν… σύρεται πίσω από αντιδράσεις και εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να το πει από το πρωί. Να αποφευχθεί ο νέος διασυρμός του ΣΥΡΙΖΑ και οι κόντρες μεταξύ στελεχών που ήρθαν να προστεθούν στις αντιδράσεις για τα όσα ο ίδιος λέει για τη θρησκεία και την πατρίδα.

Τα ως άνω πάντως δείχνουν ότι αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση αυτήν. Άλλωστε και ο ίδιος στην ανάρτησή του αναφέρει ότι την έλαβε με… λύπη.