Tο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού - Ελληνικός Κόσμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κι ενώ προηγήθηκε ένα απίστευτο σκηνικό σύγχυσης, με αλληλοδιαψεύσεις σχετικά με την επιλογή απόσυρσης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπανώτα εξαιτίας των δηλώσεών του για την κακοποίηση των γυναικών.

Το σκηνικό που εκτυλίχθηκε δημοσίως, με δηλώσεις, πηγές και αναρτήσεις, συνεχίστηκε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση του οποίου ήταν έντονη η δυσφορία για την εικόνα του κόμματος, με αφορμή και τα όσα υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα το «θαύμα» της κολυμπήθρας.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου επιχειρήθηκε να υποβαθμιστούν οι εξελίξεις, υποστηρίζοντας πως αντικείμενο συζήτησης της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου ήταν αποκλειστικά η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και της προετοιμασίας του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Σε μια δε προσπάθεια προβολής ενότητας, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται να παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. «Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα.Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι από τους 42 υποψηφίους του ευρωψηδελτίου, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, και οι υπόλοιποι πέντε, επιλογής Κασσελάκη, θα παρουσιαστούν σήμερα.

Περιοδεία στα νησιά

Μετά την παρουσίαση του ευρωφοδελτίου, πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναχωρήσει αύριο το πρωί από το λιμάνι του Λαυρίου, για να περιοδεύσει μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα, σε όλο το Αιγαίο. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι η Σύρος και το πρόγραμμα συνεχίζει σε Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο, Ρόδο, Τήλο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονησι, Λειψοί, Αρκιοι, Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος, Χίος, Ψαρά, Μυτιλήνη, Αι Στράτη, Λήμνο, Σκύρο.

Τον Στέφανο Κασσελάκη αναμένεται να συνοδεύει ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να προσκαλέσει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας σε συνεδρίαση, όπως προκρίθηκε χθες, για να αναχωρήσει στην συνέχεια για την Κέρκυρα, όπου θα περάσει το Πάσχα.