Το ενδεχόμενο να λάβει διαστάσεις ο νέος κύκλος εσωστρέφειας που άνοιξε δημιουργεί συνθήκες πανικού στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο σημείο να κάνει ανάρτηση για να διαψεύσει πως του ασκήθηκε κριτική στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ την Παρασκευή επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να συμψηφίσει τις εξελίξεις με την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο, κατηγορώντας μάλιστα τη ΝΔ ότι έχει ένα «ακροδεξιό» ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως να εξηγεί τι και ποιους εννοεί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι εφικτό να πλησιάσουν τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις εθνικές εκλογές. Η δε ηγετική ομάδα του κόμματος εκτιμούσε πως θα αποφευχθούν τα… χειρότερα την επομένη των ευρωεκλογών. Όμως ήρθε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ν' ανοίξει με τις κινήσεις του έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αφού επί της ουσίας θέτει στόχο την αλλαγή της ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο το «θαύμα της κολυμπήθρας» και η προφητεία με τον σταυρό και το λάδι, λίγο η προσπάθεια να πλησιάσει το κοινό της Εκκλησίας, λίγο τα περί «ιεράς συμμαχίας» αναφορικά με το ΝΑΤΟ, προκάλεσαν βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Μαζί και το γεγονός ότι ενώ καταγγέλλει τον Γιώργο Αυτιά για το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» την ώρα που ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει πως δεν προτίθεται να χαρίσει ούτε τον πατριωτισμό ούτε τη θρησκεία ούτε και την οικογένεια στη Δεξιά. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να εκφράσει τους «κυρ Παντελήδες» κόντρα στις μέχρι πρόσφατα θέσεις που εξέφραζε η Κουμουνδούρου, λοιδορώντας μάλιστα τους οικογενειάρχες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι να υποστηρίξουν. Τα δε συριζοτρόλ είναι έτοιμα να ζητήσουν «βαρέα και ανθυγιεινά» εξαιτίας μιας διαρκούς κωλοτούμπας που αναγκάζονται να κάνουν για τα ίδια θέματα ακόμη και εντός μιας ημέρας, για να υποστηρίξουν τον Στέφανο (της Ελλάδας) Κασσελάκη και όλα όσα λέει. Και τα οποία αλλάζει με ρυθμό που δεν προλαβαίνει κανείς να τον παρακολουθήσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέδωσε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή μια ανακοίνωση για να καταγγείλει τους δημοσιογράφους που μετέφεραν πληροφορίες ότι στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ασκήθηκε κριτική για τα παραπάνω. Υποστήριξε μάλιστα πως ουσιαστικά τους χρησιμοποίησε η κυβέρνηση. Βέβαια παρέλειψε ότι είναι συντάκτες που καλύπτουν το κόμμα του και απλά μεταφέρουν πληροφορίες. Που διέρρευσαν εκ των έσω. Και που επιμένουν ότι υπήρξε κριτική απλά, δεν… πλακώθηκαν Και μόνο η κίνηση αυτή βέβαια δείχνει έναν πανικό. Που δεν φαινόταν τις προηγούμενες ημέρες αφού στην Κουμουνδούρου είχαν αποφασίσει να τηρήσουν εκεχειρία έως τις ευρωεκλογές. Ο ασκός του Αιόλου πάντως άνοιξε απο τον ίδιο και τα όσα προσπαθεί να επιβάλλει στο κόμμα και τα στελέχη.

Ακόμη και η επόμενη ανάρτησή του πανικό δείχνει. Οι αναφορές σε ακροδεξιούς είναι κάπως περίεργες. Και δεν εξηγεί τι εννοεί αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Απλά πετά έναν χαρακτηρισμό που κάνει… γκελ στους αριστερούς ψηφοφόρους, αυτούς που χάνει εξαιτίας της απολιτικής και life style αντιμετώπισης της πολιτικής. Καθώς και της στροφής του σε θέματα που για την Αριστερά αποτελούσαν πάντα κόκκινο πανί.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ που αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Και ναι μεν άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ,  όμως υπάρχει ένα πρόβλημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιο; Ουδείς γνωρίζει αν αυτοί που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φτάσουν τελικά στις κάλπες δεδομένου ότι ανήκουν σε ένα κοινό το οποίο όσο εύκολα μπορεί να ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη άλλο τόσο εύκολο είναι να προτιμήσει τις… παραλίες.

Στο πλαίσιο αυτό η αγωνία χτυπά κόκκινο και ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να αναζητεί ήδη υπεύθυνους για την επερχόμενη ήττα, ίσως και για το ενδεχόμενο να περάσει κάτω από τον πήχη που έχει θέσει. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραστεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μια… αποχή γενικότερη θα οδηγήσει στο να του χρεωθεί μέρος -αν όχι όλη- της ήττας.