Στον απόηχο των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει τόσο οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα, για την κακοποίηση των γυναικών, όσο και σειρά δηλώσεων του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, που για πολλούς σηματοδοτούν ιδεολογική μετάλλαξη του κόμματος, συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο.

Η συνεδρίαση αντικείμενο έχει την αυριανή εκδήλωση της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα. Ήδη η έτερη υποψήφια του κόμματος, Σοφία Μπεκατώρου έχει θέσει το ζήτημα στα αρμόδια συλλογικά όργανα και αναμένει απαντήσεις.

Η έξοδος του Δημήτρη Παπανώτα από τον ευρωψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται, αν και η Κουμουνδούρου φαίνεται να θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις του γνωστού δημοσιογράφου περί κοπτοραπτικής στις δηλώσεις του ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα, όπως είπε.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, όπως σημειώσαμε, θα τεθούν και οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ανάμεσα σε αυτές και αυτή για τη βάπτισή του, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο για σοκαριστική αναφορά Κασσελάκη, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει «κόμμα του Τσίπρα».