Βολές κατά συνυποψηφίων του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι του «έσκαβαν τον λάκο» αλλά και κατά της ηγεσίας του κόμματος, εξαπέλυε ο Δημήτρης Παπανώτας σήμερα, μία μέρα μετά την αποπομπή του λόγω των δηλώσεών του για την κακοποίηση των γυναικών. «Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, ευχαριστώ πολύ, καλή χώνεψη», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην αποπομπή του, η οποία έγινε παρότι είχε διαμηνύσει τη βούλησή του να παραιτηθεί, όπως σημειώνει. 

Ο Δημήτρης Παπανώτας επέστρεψε στο τηλεοπτικό πλατό του Happy Day και μίλησε με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι «αυτοί που εγώ υπερασπιζόμουν δημόσια, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μού έσκαβαν τον λάκκο και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός, 37 χρόνια εκτίθεμαι καθημερινά. Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει, η ιστορία μου είναι εκεί, στις πολιτικές μου ομιλίες δεν βρήκαν κάτι μεμπτό για να με κατηγορήσουν, πήγαν στο χρονοντούλαπο και βρήκαν μια δήλωση που έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους για να με κατηγορήσουν. Όμως, υπάρχουν χιλιάδες δηλώσεις, εμείς 10 χρόνια που είμαστε εδώ στηρίξαμε δυνατά το Μetoo, στηρίξαμε και την ίδια την Μπεκατώρου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος: «Μπήκα σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου ως ιδεαλιστής της Αριστεράς, ως Ευρωπαίος αριστερός, ο οποίος βλέπει έναν κίνδυνο για την Ευρώπη, που είναι το σπίτι μας, και προσπάθησα να βάλω τις δυνάμεις μου στην κατεύθυνση του να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα που έκανα, μόνος μου και με ενθουσιασμό είδα τη στήριξη του κοινού. Δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν για τις επιδόσεις μου στις προκριματικές εκλογές. Εξέφρασα στα στελέχη του κόμματος την έκπληξη που μόνος μου χάρηκα το αποτέλεσμα, που μόνος μου διαπίστωσα τι έχει συμβεί και δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο».

Αναφερόμενος στον σάλο που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του, σημείωσε: «Εκτός από τα κομματικά στελέχη, νομίζω και με σένα είχα επικοινωνήσει, και είχα πει ότι δεν το πολυαντέχω αυτό που γίνεται σε βάρος μου και ότι σκέφτομαι να παραιτηθώ και να επιστρέψω στη δουλειά μου».

«Όταν μίλησα με εσένα και σού είπα είμαι έτοιμος να αποχωρήσω από όλη αυτή τη διαδικασία, μίλησα και με τα κομματικά στελέχη και τους είπα "παιδιά αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, αφήστε με να παραιτηθώ". Δεν μου αρέσει λοιπόν που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ από μόνος μου, είναι ανήθικο. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, ευχαριστώ πολύ, καλή χώνεψη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη και στη δικαστική του εμπλοκή επί χρόνια, όταν παλαιότερα υποστήριξε δικαστικά μια γυναίκα που δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. «Και μετά δέχθηκα και ο ίδιος τη βία του θύτη της γιατί το κατήγγειλα τηλεοπτικά. Τότε πού ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι και να πουν εδώ ένας δημοσιογράφος δέχεται πόλεμο και υφίσταται βία γιατί προσπαθεί να στηρίξει μια γυναίκα; Πού ήταν οι γυναικείες οργανώσεις στα δικαστήρια που έτρεχα δέκα χρόνια; Πού ήταν όλοι αυτοί;», είπε.