Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Βούλα Κεχαγιά, θυματοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέδειξε ακόμα μία φορά πως βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα της, πλάθοντας μία διαφορετική πραγματικότητα. 

Ειδικότερα, η κ. Κεχαγιά, στην συνέντευξή που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΓΑΜΜΑ 94.0, και τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη, επεσήμανε:

Το κλίμα είναι εξαιρετικό και στο εσωτερικό του κόμματος και στην κοινωνία. Μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι αποχωρήσεις στελεχών που συγκρότησαν την Νέα Αριστερά, γιατί είχαμε δυο διαδοχικές διασπάσεις που συγκρότησαν αυτό το κόμμα, καθώς και μια αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε τις ημέρες του Συνεδρίου, δεν υπάρχουν δείγματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ενωμένος ή ότι έχει εσωτερικά προβλήματα. Φαίνεται αυτό. Κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να κατασκευάσουν μια εικόνα ότι είναι «προσωρινή εκεχειρία». Βλέπουμε όλους αυτούς τους τίτλους που γράφονται ή αναμασώνται, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος και ο στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου, τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα θέματα της ακρίβειας.

Βλέπει στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Έχουμε την εξής παραδοξότητα: όπως και στις προηγούμενες εκλογές έτσι και σ’ αυτή τη μάχη, των ευρωεκλογών, στην οποία κι εμείς δίνουμε αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα του λεγόμενου αριστερού και προοδευτικού χώρου επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιατί ο στόχος είναι η εξαφάνισή του.

Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη το κάνει επειδή υπηρετεί το δόγμα του κ. Βορίδη, που όλοι θα θυμάστε, ότι πρέπει να τελειώνουμε πια με την ιστορία της Αριστεράς και να κλείσει μια για πάντα η «αριστερή παρένθεση», όπως την είχαν ονομάσει, καθώς και το ιδεολογικό αφήγημα της Αριστεράς. Από την άλλη, τα κόμματα που είναι από το κέντρο και πιο αριστερά -ας το πούμε έτσι- ιδεολογικά, πολιτικά και αξιακά, δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει την πρωτοκαθεδρία.

Ο κ. Ανδρουλάκης παίζει την τελευταία του ζαριά στην ηγεσία του κόμματος, όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, γιατί μετά από τόσα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν κατάφερε να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική που να απειλήσει έστω και τη δεύτερη θέση. Επομένως και εκεί υπάρχει εσωτερική μουρμούρα και «πιάνεται» από πράγματα που μπορεί να του δίνουν κάποιες ατάκες, οι οποίες, όμως, δημιουργούν εντύπωση του δευτερολέπτου χωρίς να υπάρχει πολιτική ουσία.

Στο στόχαστρο η Νέα Αριστερά

Η Νέα Αριστερά προσπαθεί να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χτυπώντας τον σε καθημερινή βάση. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μας λέει ποιο είναι το δικό της πολιτικό πρόταγμα, δεν ξέρουμε ποιο είναι το πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς. Άρα, ο στόχος τους δεν είναι να χτυπούν τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, αλλά να χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π,Σ μήπως οι ίδιοι αναβαθμιστούν πολιτικά.

Τίποτα δεν είναι κλειδωμένο και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, ούτε να λέμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το ποσοστό που δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις και αυτό θέλω να είναι σαφές. Όταν ο κ. Κασσελάκης μιλάει για ανατροπή και οι υπόλοιποι υποστηρίζουμε ότι μπορεί να γίνει ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν βλέπουμε μόνο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε και τα ποσοστά της κυβέρνησης. Εάν η κυβέρνηση έχει απώλεια 10 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, δηλαδή πριν από δέκα μήνες, αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα. Συζητάμε μόνο για τον πήχη που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για το ποιο θα είναι το ικανοποιητικό αποτέλεσμα γι’ αυτόν και κανένας δε ρωτά την κυβέρνηση αν είναι ικανοποιημένη που μέσα σε δέκα μήνες έχει χάσει 10 και 12 μονάδες από τα εκλογικά της ποσοστά.

Εμείς λέμε μακάρι να έρθει η ανατροπή με την πρωτιά. Αν όμως δεν έρθει η πρωτιά στις ευρωεκλογές, γιατί και ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι περιορισμένος, -πρέπει κι εμείς να αποκτήσουμε μια δυναμική και να αυξήσουμε τις ταχύτητές μας- η πρωτιά θα έρθει στις εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία της. Αυτή την απόλυτη κυριαρχία που της έδωσε έπαρση και αλαζονεία -την οποία πάντα είχε, αλλά την ενέτεινε το 41%- ώστε να επαίρεται και να λέει ότι όλα έχουν κριθεί και ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς να είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό.

Λαϊκισμός και τοξικότητα

Ξέρετε οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται μόνο στο τέλος της τετραετίας ή όταν στήνονται κάλπες. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κρίνονται κάθε μέρα. Και κρίνονται από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και την κοινωνία, που θέλω να επαναλάβω ότι αγκομαχάει μπροστά στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, αγκομαχάει μπροστά στις αντλίες των καυσίμων και σκέφτεται πώς θα πληρώσει τα διόδια ή πώς θα βάλει βενζίνη για να πάει στο χωριό το Πάσχα. Αυτά είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, πέραν όλων των άλλων ζητημάτων σχετικά με το κράτος δικαίου και την απόλυτη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει κάτω από το πάτωμα και να τα «θάψει».

Τόσο το περιστατικό εναντίον της κ. Αλεξοπούλου όσο και η επίθεση σε βάρος της κ. Δεληκάρη είναι απολύτως καταδικαστέα. Η Εκκλησία μπορεί να ασχολείται με τα του οίκου της και με τον ρόλο της, αλλά και οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου θα πρέπει να μπορούν να εκτελούν το ρόλο τους με βάση τη συνείδησή τους και τον όρκο που έχουν δώσει. Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο στις πολιτικές επιλογές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επίθεση που δέχεται βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους πολίτες, που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει σοβαρότητα και υπάρχει θέληση να σκύψουμε στα προβλήματα τους και χέρι – χέρι να προχωρήσουμε «για μια καλύτερη ζωή».