Tην ξεκάθαρη θέση ότι ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες και στις γυναίκες στην περίπτωση κακοποίησή τους, εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος» στις ευρωεκλογές, έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας, καλώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητά του χωρίς φασαρίες.

Στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε βίντεο με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες ο τελευταίος αναφέρει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα, εκτός… αν θέλει να έχει (πρόβλημα). Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Δημήτρη Παπανώτα

«Ο Δημήτρης Παπανώτας απλά χωρίς καμμία άλλη πολιτική συζήτηση, μετά από αυτή του την δήλωση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Για να καταλάβετε τί ισχυρίζεται, εφαρμόστε στην πρόσφατη δολοφονία της Κυριακής αυτά που λέει και σκεφθείτε σε ποιον ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατό της… ντρέπομαι και να το γράψω… ελπίζω απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν και να πάμε παρακάτω», γράφει χαρακτηριστικά σητν ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.