Στην εκτίμηση πως όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι περήφανοι για το νέο κόμμα προέβη με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Παππάς, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει, πόσο μάλλον να πείσει, για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να νιώθουν έτσι.

Με το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ να αντανακλάται χαρακτηριστικά στο δημόσιο ξεκατίνιασμα των τελευταίων ημερών και το πολιτικό του πρόγραμμα και θέσεις να αναζητούνται μεταξύ κυβερνώσας αριστεράς, αριστεράς, κέντρου και τάσεων, αναρρωτιέται κανείς για την «πηγή» της όποιας περηφάνιας, για απουσία της οποίας έκανε πρόσφατα λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μάλιστα ο Πέτρος Παππάς, στις σημερινές δηλώσεις του, κατέθεσε τη λύπη του για «κάθε αποχώρηση», καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι με το ένα πόδι στην έξοδο. Ο ίδιος λυπάται, επίσης, γιατί «στελέχη με ιστορική πορεία δεν δίνουν χρόνο σε μια νέα ηγεσία να ξεδιπλώσει τις πολιτικές της και το πολιτικό της σχέδιο.

Σχολιάζοντας το χθεσινό άρθρο του Γιώργου Σταθάκη, με το οποίο προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον ΣΡΙΖΑ, αλλά και την επιστολή του Γιάννη Δραγασάκη προς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου, τον Αλέξη Τσίπρα, και τα αρμόδια όργανα του κόμματος, στην οποία ανεφερει μεταξύ άλλων ότι το κόμμα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Πέτρος Παππάς είπε:  Αδικούν τον εαυτό τους. Μας λυπεί κάθε αποχώρηση.

Επιχείρησε δε να δικαιολογήσει τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι ήθελε να τονίσει τη ρήξη με όλο το παλαιό πολιτικό σκηνικό. Πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυτός που έχει την κυρία ευθύνη της χάραξης των νέων πολιτικών και της επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα και οι πολιτικές του θα έχουν κοινωνική διάσταση.