Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός του -προσπαθώντας επί πέντε λεπτά να αποφύγει την ερώτηση- δήλωσε ότι εκείνοι που ομνύουν στα όργανα, είναι εκείνοι που έχουν ξεσπαθώσει και έχουν λύσει το ζωνάρι, αντί να περιμένουν να αποφασίσουν πρώτα τα όργανα του κόμματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Γιώργου Καραμέρου ότι, παρά τα όσα λέγονται, υπάρχει διάθεση να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, μήπως τελικά και καταφέρει να αποφευχθεί η διάσπαση. Την ώρα που έκανε βέβαια τη συγκεκριμένη δήλωση, δημοσιεύτηκε το κείμενο το οποίο συνυπογράφουν 1.300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ηγεσίας Στέφανου Κασσελάκη -ανάμεσα στα οποία είναι και οι Φίλης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Βούτσης, Ξανθός- με το οποίο λένε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι τραμπουκισμοί και θρασύτητα». Συνεπώς, είτε ο κύριος Καραμέρος δεν είχε ενδελεχή ενημέρωση, είτε απλώς προσπάθησε να χαμηλώσει λίγο τους τόνους με ένα φανταστικό σενάριο, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση, να τοποθετείται για τη συγκεκριμένη διαμάχη. Κρίνοντας από την επόμενη τοποθέτησή του, όπου απέδωσε τον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ σε «παλαιότερους λογαριασμούς στο επίπεδο των εκλογικών περιφερειών», παρά σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμού για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο κόμμα, μάλλον δείχνει ότι πρόκειται περί φανταστικού σεναρίου.

Η δήλωση Καραμέρου

Γιάννης Ντσούνος: «Εμείς αναζητούμε τώρα ποιος θα αποτελεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα είναι μέσα στο κόμμα αυτά τα στελέχη (σ.σ.: εκείνα που είτε ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, είτε να διαγραφούν);

Γιώργος Καραμέρος: «Εδώ έχουμε μπροστά μας τη συνεδρίαση ενός σημαντικού οργάνου, της κεντρικής επιτροπής. Εγώ δεν είμαι από αυτούς ως νέος βουλευτής, που ομνύω στα όργανα. Παρ' όλα αυτά, αυτοί που ομνύουν στα όργανα, αντί να περιμένουν να τα συζητήσουν στην κεντρική επιτροπή, έχουν ξεσπαθώσει. Έχουν λύσει το ζωνάρι. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όμως, είναι άνθρωποι με διαδρομή, τους οποίους προσωπικά σέβομαι. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια διάθεση -πέρα από τα όσα λέγονται- να γίνουν κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις, πρέπει να ακουστεί και ένα mea culpa, διότι δεν μπορείς να έχεις έναν αρχηγό -που και όλα λάθος να τα έχει κάνει- δεν μπορείς μέσα σε δυο μήνες να κρίνεις τη νέα ηγεσία και να την αποκηρύξεις». 

Χρήστος Κούτρας: «Υπάρχει ένα κείμενο υπογεγραμμένο από 1.300 μέλη, το οποίο το υπογράφουν Φίλης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Βούτσης, Ξανθός και τα λοιπά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι τραμπουκισμοί και θρασύτητα. Ο κύριος Κασσελάκης είναι τραμπούκος και θρασύς; Μπορείτε να συνυπάρξετε όλοι;»

Γιώργος Καραμέρος: «Εγώ δεν έχω βιώσει -ούτε έχω δει κάποιον να βιώνει- τραμπουκισμούς και θρασύτητα. Τώρα αν υπάρχουν παλαιότεροι λογαριασμοί στο επίπεδο των εκλογικών περιφερειών -»

Χρήστος Κούτρας: «Τώρα με τον Κασσελάκη προλάβανε;»

Γιώργος Καραμέρος: «Αυτό θέλω να πω. Προσπαθώ να εκπροσωπήσω την κοινή λογική. Ούτε την ηγεσία, ούτε την εσωκομματική αντιπολίτευση, γιατί: μην υποτιμούν και οι δυο πλευρές -αν υπάρχουν δυο πλευρές, γιατί εγώ μια βλέπω- την ηρεμία, τη σταθερότητα και την προσπάθεια να δουλέψουμε σαν αντιπολίτευση, μιας κρίσιμης μάζας βουλευτών και των πολιτών που έχουν προβλήματα».