Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την επικείμενη αποχώρηση Τσακαλώτου -η οποία φαίνεται να είναι προγραμματισμένη για το Σαββάτο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- καθώς και για την ήδη ανακοινωμένη αποχώρηση του Γιώργου Σταθάκη, την οποία έκανε γνωστή με το άρθρο του χθες, ο Γιώργος Βαρεμένος έκανε λόγο για μια έκρυθμη κατάσταση με στοιχεία τοξικότητας, που δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.

Επιπλέον, αποδίδει την όλη κατάσταση στην ομάδα πέριξ του προέδρου Κασσελάκη, την οποία αποκαλεί μη-συνετή και ανιστόρητη, καθώς σπρώχνουν τα πράγματα για μια τελειωτική αντιπαράθεση. Είναι απορίας άξιον, το πώς δεν καταλαβαίνει ο Γιώργος Βαρεμένος ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, για μια βεντέτα ουσιαστικά που κρατάει εδώ και χρόνια. Δεν είναι θέμα σύνεσης ή γνώσης της ιστορίας, είναι ένα πεντακάθαρο power-play για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο «μαγαζί» από εδώ και πέρα. Δεν έχει ιδεολογική βάση αυτή η αντιπαράθεση, μονάχα ιδεολογική επίφαση. Η πραγματική αιτία είναι το ποιος θα επικρατήσει, όπως οι πόλεμοι της μαφίας, για το ποιος θα «προστατεύει τα πόστα». Την απάντηση στο ερώτημα «ποιος», θα την ξέρουμε το προσεχές σαββατοκύριακο, καθώς τα πράγματα είναι ακόμη αρκετά ρευστά.

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου

Άννα Λιβαθυνού: «Έχουμε ένα σαββατοκύριακο που είναι η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, ακούμε και διαβάζουμε ότι ο κύριος Τσακαλώτος είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο, είχαμε την τελευταία εξέλιξη με τον κύριο Σταθάκη, ο οποίος κι εκείνος φαίνεται ότι κουνάει μαντήλι και φεύγει, πώς βλέπετε όλες αυτές τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος;»

Γιώργος Βαραμένος: «Η κατάσταση είναι ρευστή, έκρυθμη και με στοιχεία τοξικότητας. Πρέπει να γίνει κάτι για να πέσουν οι τόνοι και ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει με ένα στυλ που ταιριάζει στη φυσιογνωμία, την ιστορία και το ύφος του χώρου μας. Ίσως όλα αυτά που συμβαίνουν, να είναι οδύνες ενός τοκετού, που αφορά γενικότερα την αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα στρατηγικό αδιέξοδο, απέναντι σε μια σαρωτική εξουσία όπως η σημερινή. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον κι εν πάση περιπτώσει τώρα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στο πλευρό του προέδρου, που δεν είναι συνετοί και κατά τη γνώμη μου είναι και ανιστόρητοι, με την έννοια ότι σπρώχνουν τα πράγματα προς μια τελειωτική αντιπαράθεση».