Ισως οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ να μην το έχουν αντιληφθεί με το αλληλοφάγωμα στην Κουμουνδούρου, αλλά υπάρχουν νέες αφίξεις στην «προεδρική φρουρά» και είναι δύο πρόσωπα από την περιφέρεια: ο Γιάννης Μπουρνούς, ο πρώην βουλευτής που συμμετέχει στη χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής, και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, που δεν εξελέγη στην Αιτωλοακαρνανία και είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο Αθηναίων.

Στο έπακρον έχει ισχυροποιηθεί πια και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, περισσότερο από τη Ράνια Σβίγκου.

Διάφοροι κατά καιρούς έψαχναν τι βίο διάγει η Πόπη. Και εκεί που όλοι αναρωτιόντουσαν, πριν από ώρες μέσα στη νύχτα έκανε μια σιβυλλική ανάρτηση γράφοντας:

«Κάποια πράγματα μένουν μέσα σου ως εκκρεμότητες. Σιωπηλά. Δεν το αντιλαμβάνεσαι. Αλλά είναι εκεί. Στο παρασκήνιο. Μέχρι να ’σαι έτοιμος. Και τότε γίνονται "μορφή". Και η "μορφή", ανάγκη. Κι είσαι ψυχικά υγιής άνθρωπος, όταν τις ανάγκες σου τις καλύπτεις. Μια τέτοια στιγμή έχω εδώ. Και μια χαρά που δεν κρύβεται». Aβυσσος η ψυχή της… ποιήτριας.