Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Κληθείς να σχολιάσει τον εσωκομματικό εμφύλιο, ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι για να επιτευχθεί η ενότητα, προϋποθέτει αμοιβαίες οπισθοχωρήσεις, προκειμένου να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση, καθώς έχουν ειπωθεί σκληρά πράγματα. Παράλληλα, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να μην ακούει τους «προεδρικούς» -οι οποίοι επιθυμούν διακαώς την διάσπαση, ούτως ώστε να ελέγξουν το «μαγαζί»- να δείξει μεγαθυμία και να κάνει κάποια βήματα πίσω, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παραίνεση Γιαννούλη, να μην ακούει τους «προεδρικούς» επειδή αδικούν τελικά τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Παπαδάκης τόνισε ότι αυτή η διαφοροποίηση έρχεται σε πλήρη κόντρα με το αφήγημα των «προεδρικών», οι οποίοι υποστηρίζουν πως εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαγράψει τα στελέχη των συνιστωσών, θα ήταν ακόμη Πρωθυπουργός, με τον Χρήστο Γιαννούλη να απαντά ότι οι «προεδρικοί» αδικούν τον Τσίπρα! Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι αφενός ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να τους διαγράψει κι απλώς δεν μπορούσε, ενώ ακόμη κι αν τους διέγραφε, η ήττα του ήταν σίγουρη. Βέβαια, από ένα κόμμα το οποίο δεν κατάλαβε ποτέ όχι γιατί έχασε, αλλά πρωτίστως γιατί κέρδισε τις εκλογές το 2015, δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολλά. Ίσως να το ανακαλύψουν στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Το μόνο που μένει είναι να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στο 3%, με ή χωρίς συνιστώσες και με ή χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη.  

Η δήλωση Γιαννούλη

Γιώργος Παπαδάκης: «Δήλωση αποχώρησης Σταθάκη, επιστολή Δραγασάκη προς όλους, παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας του κυρίου Αποστολάκη, της κυρίας Κασσιμάτη και της κυρίας Ακρίτα. Τι θα γίνει στην κεντρική επιτροπή; Θα χωρίσετε τα τσανάκια σας;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Επειδή έχει γίνει κουραστικά επαναλαμβανόμενο, να ομνύουμε και να επιδιώκουμε την ενότητα, πρέπει να εξηγήσουμε και τι είναι. Η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται ούτε σε ενέσιμη μορφή, ούτε σε χάπι, ούτε σε αντιβίωση. Είναι συγκεκριμένη πρακτική. Εάν δεν υπάρξει ο χρόνος και η θέληση και οι δυο πλευρές να κάνουν τις αναγκαίες οπισθοχωρήσεις, συμβιβασμούς, πολιτικές συνθέσεις και να βάλουν το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων για να βρεθεί συμβιβαστική λύση, ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γιατί έχουν ειπωθεί σκληρά πράγματα».

Γιώργος Παπαδάκης: «Μιλάτε και των δυο πλευρών;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Και των δυο πλευρών. Και βάζω και τον Στέφανο Κασσελάκη -μόνο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη- ως φυσικό πρόσωπο και πολιτικός ηγέτης, πέρα από το περιβάλλον, τους συνεργάτες του -το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά, τους πρωταγωνιστές αυτής της αναταραχής- να αναλάβουμε με μεγάλη μεγαθυμία και με μεγάλο σεβασμό στην προοπτική της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, όποια πρωτοβουλία χρειαστεί για να αποφευχθεί η διάσπαση».

Γιώργος Παπαδάκης: «Είναι σαν να λέτε ότι "διαφωνώ με όσους γύρω από τον Κασσελάκη κάνουν δηλώσεις"».

Χρήστος Γιαννούλης: «Το έχω ξαναπεί: τον αδικούν στο να χειριστεί με αριστοτεχνικό τρόπο -και έχει τη δυνατότητα να το κάνει- θα είναι ένα τεκμήριο για την ενδυνάμωση του ηγετικού του προφίλ».

Γιώργος Παπαδάκης: «Ενδιαφέρουσα - αυτό ακούγεται διαφορετικά από αυτό που λένε άλλοι, διότι άλλοι λένε για παράδειγμα "αν ο Τσίπρας τους είχε διώξει, θα ήταν ακόμη πρωθυπουργός. "Στην ευχή της Παναγίας", λένε κάποιοι».

Χρήστος Γιαννούλης: «Ε, υποτιμούν τον Τσίπρα».