Αισθητή ήταν η απουσία χθες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, το βράδυ της Δευτέρας, προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για το γεγονός ότι δεν παρέστη στην εν λόγω εκδήλωση σε ρεπόρτερ πρωινής εκπομπής. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενος για ακόμα μία φορά στο άθλημα του λαϊκισμού, απάντησε ως εξής στη σχετική ερώτηση: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε. Ο κ. Τσακαλώτος άφησε μαξιλάρι 37 δισ., δυστυχώς όμως την πάτησε ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την προαγγελία Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «είναι πολιτική ερώτηση αυτή τώρα;». Στο αν βλέπει διάλυση στο κόμμα απάντησε μονολεκτικά «όχι», προτού μπει στον σταθμό του μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα επιβαρύνθηκε με ένα τρίτο, σκληρότερο από τα προηγούμενα, μνημόνιο. Βέβαια και τότε, όπως και τώρα, αξιοποιούσε το επιχειρήμα ότι «λάβαμε καμμένη γη». Επίσης, στη χθεσινή εκδήλωση παρεβρέθησαν και άνθρωποι από διαφορετικό πολιτικό χώρο από αυτόν του πρώην πρωθυπουργού. 

Παρόλα αυτά, σχετικά με το αν ήταν ή όχι πολιτική η ερώτηση για την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει πως ναι, είναι, γιατί αφορά την αποχώρηση ενός στελέχους και βουλευτή από το πολιτικό κόμμα του.