Το νέο «παιδί του λαού», ο Στέφανος Κασσελάκης,  επιχειρεί να πείσει πως θα είναι αδιαμεσολάβητος και στις… μετακινήσεις του. Γι' αυτό πηγαίνει με το μετρό, συνοδεία όμως δημοσιογράφων ή του προσωπικού κάμεραμαν-φωτογράφου του. Μόνο δείχνει να χάνει το… μέτρο και να υλοποιεί τη δέσμευσή του για την κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωσή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία του από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη χαρακτηριστική, αν και έρχεται να προστεθεί στην προσπάθειά του να εμφανιστεί αριστερότερος των αριστερών. Και γνήσιος εκφραστής του «πολακισμού», ο… ιδρυτής του οποίου είναι και ο μέντοράς του.

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν» είπε ο Στέφανος της Ελλάδας, προσθέτοντας: «Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε. Ο κ. Τσακαλώτος άφησε μαξιλάρι 37 δισ., δυστυχώς όμως την πάτησε ο ελληνικός λαός».

Ο Στέφανος Κασσελάκης άργησε περίπου 12 χρόνια. Τα έχει πει αυτά ο άνθρωπος που έφερε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο στη χώρα. Και τα επαναλάμβανε διαρκώς μέχρι την εβδομάδα μετά τις εκλογές του Ιουλίου όταν και παραιτήθηκε αφού οι πολίτες τού έδειξαν πως αυτό το αφήγημα δεν έχει ακροατές και αναγνώστες.

Είναι το αφήγημα Πολάκη και λοιπών συνεργατών. Το ίδιο που αναπαράγουν επώνυμα στελέχη και ανώνυμα τρολ. Το ίδιο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8% επί Τσίπρα και στο 15% με συνεχείς καθοδικές τάσεις επί Στέφανου Κασσελάκη.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει το μέτρο. Επιλέγει τον λαϊκισμό και τη σκανδαλολογία. Ουδείς γνωρίζει τον λόγο. Ίσως απλά αδυνατεί να παράγει πολιτική όπως και ο προκάτοχός του. Ίσως, από την άλλη, θεωρεί πως με τον τρόπο αυτόν θα ανακόψει τις ροές ψηφοφόρων που κινούνται προς το ΚΚΕ αλλά και σε άλλα κόμματα προς τ' αριστερά.

Όπως και να έχει, αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Και ούτε θ' αλλάξει στην Κουμουνδούρου όσα μηνύματα και να στείλουν οι πολίτες. Καθώς και ότι απλώς περιμένουν τις εξελίξεις από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να δουν πού θα καταλήξει το θέμα. Ποια θα είναι δηλαδή η ζημιά και σε τι επίπεδα θα κινείται το κόμμα στον δρόμο για τις ευρωεκλογές.

Υγ.: Κάποιο σχόλιο από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε, παρά το γεγονός ότι στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ήταν το… όλον ΠΑΣΟΚ.