Προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία και τον αντίκτυπο από την αποχώρηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Παππάς, λέγοντας συγκεκριμένα στο Open ότι «το αποτύπωμα στην κοινωνία είναι πολύ μικρό». «Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολύ μικρή νεολαία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «1.000 μέλη ήταν υποτίθεται εγεγραμμένα, στην πραγματικότητα μιλάμε για πολύ λίγα ενεργά μέλη, 50 στη Θεσσαλονίκη και 100 στην Αθήνα».

Ο ίδιος επιχείρησε να πείσει ότι τώρα που το κόμμα βγαίνει από τον «βούρκο της εσωστρέφειας» θα αρχίσει να κάνει πολιτική. «Αυτό που λέμε τώρα είναι ότι ξεκινά ενας νέος πολιτικός χρόνος, έχει μηδενίσει ο χρόνος. Τον Στέφανο Κασσελάκη τον κρίνουμε διαρκώς, αλλά τώρα συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις και όχι σερνόμενοι σε έναν βούρκο εσωστρέφειας να κάνουμε πολιτική», είπε συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι η προσπάθεια του κόμματος να «τραβήξει» μέλη μέσω... twitter, αποδίδει. Όπως είπε, «3.000 βιογραφικά κατατέθηκαν στον isyriza για να συμμετέχουν στα think tank και αυτό δείχνει ότι υπαρχει ένα ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πολιτική».

Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «παραμένει εγγυηητής της ενότητας», υποθέτοντας ότι «τον πόνεσε πολύ η αποχώρηση στελεχών που ανέδειξε».