Στην λογική της «πέμπτης φάλαγγας που πολεμούσαν τον Αλέξη Τσίπρα εκ των έσω» του Στέφανου Κασσελάκη προσχώρησε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Κληθείς να τοποθετηθεί για τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση τις προσεχείς ημέρες, ο κύριος Αλεξιάδης είπε ότι τα νομοσχέδια έρχονται με πολλά άρθρα και ότι δεν λαμβάνουν την δημοσιότητα που θα έπρεπε, επειδή τα Μέσα Ενημέρωσης προτιμούν να ασχολούνται με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Την συγκεκριμένη μάλιστα προτίμηση, την απέδωσε σε λογικές αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε για τις ειδήσεις που αφορούσαν μεγάλο κομμάτι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε, αποδίδοντάς την -με μαθηματικά Ευάγγελου Αντώναρου- σε περίπου 3%, αντί για 70% όπως ανακοινώθηκε.

Το άκρως ενδιαφέρον από τη συζήτηση, είναι η παραδοχή του κύριου Αλεξιάδη, ότι το -σχεδόν- 18% που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ήταν πολύ μεγάλο ποσοστό. Βέβαια, η ανάλυση του κύριου Αλεξιάδη, στο τι συντέλεσε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, φταίει η «πέμπτη φάλαγγα» των συνιστωσών, η οποία ανάλυση προφανώς είναι λάθος. Όμως, το συμπέρασμα ότι το 18% ήταν πράγματι μεγάλο ποσοστό, είναι σωστή. Άλλωστε, στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και η ελληνική κοινωνία και για αυτό σε κάθε δημοσκόπηση, διορθώνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ προς τα κάτω. Σε κάθε περίπτωση, στα βασικά δείχνουμε να συμφωνούμε όλοι.

Η δήλωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Μήπως πάνω σε όλα αυτά που λέτε "το ένα νομοσχέδιο έχει 180 άρθρα", το άλλο το φορολογικό δεν θυμάμαι πόσα, μήπως σε όλα αυτά διευκολύνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του την κυβέρνηση; Γιατί κάθε μέρα το πρώτο θέμα είναι τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι άνθρωποι που ήταν μέχρι προχθές, σήμερα δεν είναι. Έντεκα βουλευτές θα κάνουν -απ' ό,τι ακούγεται- νέα κοινοβουλευτική ομάδα».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την καλύτερη αντιμετώπιση, σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του, από τα Μέσα Ενημέρωσης. Από την πλειοψηφία μάλλον, όχι από όλα. Να σας πω ένα παράδειγμα: έχει ακουστεί σαν είδηση ότι αποχωρεί το 70% της νεολαίας. Δεν είναι αληθές. Εγώ καλώ αυτούς που τα λένε αυτά, να βγάλουν έναν κατάλογο και να πουν "στον νομό Καβάλας αποχωρήσαν τόσοι, στην Ξάνθη τόσοι, στην Πάτρα τόσοι". Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Είναι ζήτημα αν έχει αποχωρήσει το 3%».

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Της νεολαίας είναι αυτό το ποσοστό, όχι του κόμματος».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Μα και στη νεολαία - ας εμφανίσουν για να δούμε».

Χριστίνα Βίδου: «Επειδή έγινε αυτό για το 70%, λέτε ότι τα Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν διαχειριστεί σωστά και αντιμετωπίσει την κατάσταση - τα ίδια τα στελέχη σας και ο πρόεδρος του κόμματος μέχρι πρότινος, αυτό έκανε. Τροφοδοτούσε τα Μέσα Ενημέρωσης με αυτές τις ειδήσεις. Εκείνος με τις αναρτήσεις του το έκανε. Ένα Μέσο Ενημέρωσης οφείλει να το κάνει, δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Δεν είπα ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι, δεν έχω αυτή την άποψη. Ένα μεγάλο μέρος των Μέσων Ενημέρωσης υπερτονίζει τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι σε μια λογική του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Εγώ θέλω να δω την πραγματικότητα -»

Χριστίνα Βίδου: «Αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είχατε μέσα στο ίδιο σας το κόμμα και αυτό φάνηκε. Δεν το έκαναν τα Μέσα Ενημέρωσης».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Βεβαίως και είχαμε. Θέλω να το πω, ότι το 18% που πήραμε με το πρόβλημα που αποδείχτηκε ότι είχαμε στο εσωτερικό μας, ήταν πολύ μεγάλο ποσοστό. Διότι είχαμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη και σε κεντρικές θέσεις, που αμφισβητούσαν τον πυρήνα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά».