Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη, ζητώντας δημοσίως τα κεφάλια των Τζουμάκα, Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη επί πίνακι, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Πέτρος Παππάς είναι εμφανώς διαφοροποιημένος από το υπόλοιπο κόμμα: όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν σήμερα στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές προσπαθούσαν να ρίξουν τους τόνους, άφηναν «παράθυρο» για αμοιβαίες αποχωρήσεις, με κοινή γραμμή, η οποία έλεγε ότι η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος θα μπορούσε να αποφασίσει μια μικρότερη ποινή, όπως για παράδειγμα την αναστολή της κομματικής ιδιότητας για ορισμένο χρονικό διάστημα, εφόσον κάνουν την αυτοκριτική τους δημοσίως.

Ο Πέτρος Παππάς, όμως, δεν φαίνεται να συγκινείται από το ενδεχόμενο μιας συμφιλίωσης και θεωρεί αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη έκβαση της υπόθεσης. Θα αναρωτηθεί κανείς ευλόγως: «Ποιος είναι ο Πέτρος Παππάς και τι μας νοιάζει η διαφοροποίησή του;» Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι απλή: ο Πέτρος Παππάς ήταν ο πρώτος εκ των βουλευτών που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι ο «πρώτος πιστός του μεσσία Στέφανου». Συνεπώς, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτή η σχέση του με τον Στέφανο Κασσελάκη έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα, ή εάν συγκαταλέγεται με τους υπολοίπους, των οποίων η γνώμη μπορεί κάλλιστα να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Παναγιώτης Στάθης: «Πρέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω τις διαγραφές, για να γίνει ένα πρώτο βήμα εξομάλυνσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείτε;»

Πέτρος Παππάς: «Στον ΣΥΡΙΖΑ προχωράμε μπροστά. Υπάρχουν κάποιες φωνές που προσπαθούν να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω. Τα όργανα θα συνεδριάσουν, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα απομονωθούν αυτές οι φωνές. Όλοι οι υπόλοιποι θεωρώ ότι μαζί ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Παναγιώτης Στάθης: «Αν τα όργανα αποφασίσουν διαφορετικά, δεν θα έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων;»

Πέτρος Παππάς: «Εγώ θεωρώ ότι είναι η απόφαση των οργάνων -με βάση αυτά τα οποία έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα- είναι δεδομένη».

Παναγιώτης Στάθης: «Περιμένουμε να είναι διαγραφή δηλαδή».

Πέτρος Παππάς: «Για να προχωρήσει το κόμμα μπροστά, δεν μπορεί να έχει τέτοιες παραφωνίες».

Παναγιώτης Στάθης: «Ούτε καν μια μικρότερη ποινή; Π.χ., αναστολή κομματικής ιδιότητας;»

Πέτρος Παππάς: «Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα, δεν θα πω εγώ στα όργανα τι θα αποφασίσουν. Σε κάθε περίπτωση, όλοι εμείς που θέλουμε ενωμένοι να προχωρήσουμε -και είναι η μεγάλη πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ- μπροστά, θα προχωρήσουμε με βάση το άλμα που πρέπει να κάνουμε προς το μέλλον».

Παναγιώτης Στάθης: «Αν τα όργανα αποφασίσουν διαφορετικά, θα είναι μομφή για τον πρόεδρο;»

Πέτρος Παππάς: «Εγώ δεν μπαίνω καν στη σκέψη ότι τα όργανα δεν θα κάνουν αυτό το οποίο πρέπει, το οποίο είναι το καθήκον τους».