Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Κληθείς να σχολιάσει την προηγούμενη θέση του -επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- όπου ήταν κατά της πολυφωνίας, ενώ τώρα στους περιορισμούς εμφανίσεων που προσπαθεί να επιβάλλει ο Στέφανος Κασσελάκης, το χαρακτηρίζει ως σταλινική πρακτική, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι το κόμμα δεν πρέπει να δίνει την εικόνα ενός σκόρπιου καφενείου. Παράλληλα, επιμένει στον χαρακτηρισμό «σταλινική πρακτική», αναφορικά με τον περιορισμό των εμφανίσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκπλήσσεται ο Χρήστος Σπίρτζης, που το σκόρπιο καφενείο (αποτελούμενο από συνιστώσες, τάσεις, ομπρέλες και δε συμμαζεύεται) του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται ως... σκόρπιο καφενείο! Ο Χρήστος Σπίρτζης δίνει την εντύπωση να μην έχει καταλάβει -μετά από τόσα χρόνια- σε τι κόμμα πήγε. Εκτός κι αν πίστευε ότι ένα ασκέρι από κεντροαριστερούς, αριστερούς, ακροαριστερούς και παλαιοπασόκους, δεν συνιστά σκόρπιο καφενείο! Ναι, γιατί όχι; Όλοι έχουν το δικαίωμα στις ψευδαισθήσεις. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας τις προφασίστηκε άλλωστε.

Η δήλωση Σπίρτζη

Θανάσης Φουσκίδης: «Είχατε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του περιορισμού αυτής της ακατάσχετης πολυφωνίας, γιατί ωστόσο αυτό το λέγατε την περίοδο του Τσίπρα, ενώ ο κύριος Κασσελάκης που προχωράει σε πιο δραστικά μέτρα -και με τις διαγραφές, αλλά και με τον περιορισμό εμφανίσεων- είπατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά σταλινικά χαρακτηριστικά;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Οι δύο ερωτήσεις που θέσατε έχουν μια βάση. Ποια είναι η βάση; Οι κανόνες, το σύνταγμα του κόμματος μας, που είναι το καταστατικό μας. Εάν επομένως θέλουμε να αλλάξουμε τη διάταξη που προβλέπεται στο καταστατικό, εγώ θα υποστηρίξω αυτό που υποστήριξα και την προηγούμενη φορά. Δηλαδή ότι πρέπει προς τα έξω τουλάχιστον, σε σημαντικά θέματα πρέπει και ομογενοποίηση να υπάρχει και μια ενιαία φωνή να βγαίνει. Να μην δίνουμε την εικόνα ενός «σκόρπιου καφενείου», που άλλος τραβάει από τη μια μεριά, άλλος από την άλλη και δεν υπάρχει συντεταγμένη πρόταση και συγκεκριμένη πορεία. Από εκεί και πέρα το να παίρνει άδεια κάποιο στέλεχος από το γραφείο τύπου του κόμματός του, νομίζω ότι όντως είναι σταλινικό».

Στέλλα Γκαντώνα: «Και παλιά δεν υπήρχε όμως αυτό κύριε Σπίρτζη; Μια ενημέρωση -τρόπον τινά- στο γραφείο τύπου για τις εμφανίσεις που κάνουν τα στελέχη σας;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Όχι. Υπήρχε προεκλογικά και μόνο, όχι για να πάρεις άδεια για να βγεις, αλλά για να μην υπερβαίνεις τον αριθμό (εμφανίσεων) που οριζόταν από τον νόμο, αλλά για να μπορέσουμε να έχουμε μια μεγάλη γκάμα και στελεχών, αλλά και θεμάτων. Δηλαδή, να μην μονοπωλήσουν συγκεκριμένοι τομεάρχες και συγκεκριμένα στελέχη προεκλογικά τις παρουσίες τους. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα, από το να έχεις μια συντεταγμένη πορεία, το να παίρνεις άδεια για να βγεις στα Παραπολιτικά, ή να μη βγεις».