«Τρικυμία έν κρανίω», επικρατεί στα μυαλά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφού πιαστήκαν με «τη γίδα στην πλάτη» για τον εκλεκτό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Φερχάτ Οζγκιούρ, που βγήκε πρώτος σε ψήφους στη Ροδόπη, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αυτή τη φορά τον δάσκαλό του βρήκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης από τον καθηγητή διεθνούς δικαίου Άγγελο Συρίγο και υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία στην 'Α Αθηνών, που βρέθηκαν σε πάνελ της εκπομπής στο «Άττικα» και διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το επίμαχο θέμα της «περίεργης» πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Μάταια ο κ. Συρίγος προσπαθούσε να εξηγήσει ότι ο Φερχάτ Οζγκιούρ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει συνεχώς σε δηλώσεις του, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, ότι στην περιοχή  έχουμε δήθεν τουρκική μειονότητα και όχι μουσουλμανική. «Εσείς συμφωνείτε κύριε Φίλη με αυτή την διαπίστωση;» ρώτησε ο κ. Συρίγος. «Δεν ακούτε καλά» αντέτεινε ο κ. Φίλης, αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι στην περιοχή είναι να γίνει απογραφή μειονοτήτων. Φυσικά κάτι τέτοιο δε γίνεται από το 1950 και μετά, υπενθύμισε ο κ. Συρίγος, που άκουγε εμβρόντητος το νέο αφήγημα της Κουμουνδούρου.

«Εγώ δε συμφωνώ, άλλα κάθε υποψήφιος στο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έχει τη δικιά του άποψη», ισχυρίστηκε ο κ. Φίλης, που προφανώς ούτε αυτός ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ δε λογαριάζουν ούτε τις διεθνείς συνθήκες ούτε τα εθνικά συμφέροντα, που υπονομεύονται διαρκώς στην περιοχή από ξένα κέντρα και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών. Απ' ότι φαίνεται για το ΣΥΡΙΖΑ όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα.

Δέιτε το βίντεο: