Σε έναν αγώνα που ξεπερνά τον προεκλογικό χαρακτήρα έχει επιδοθεί η Νέα Δημοκρατία, σε Θράκη και Ροδόπη, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τη μουσουλμανική μειονότητα, για μια χούφτα ψήφους. Απαιτούνται «ειδικοί χειρισμοί» αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς, προκειμένου να μπεί φραγμός στα σχέδια του τουρκικού προξενείου, που προκειμένου να προωθήσει τα σχεδία του στην περιοχή θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε, βρεθεί πρόθυμος να το πράξει.

Έτσι λοιπόν μετά τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή με το σκοτεινό ρόλο Φερχάτ Οζγκιούρ να κρέμεται βαριά σκία πάνω από την Κουμουνδούρου, η Νέα Δημοκρατία ρίχνει στην περιοχή τα βαριά χαρτιά της με προσωπικότητες που έχουν ιδιαίτερο κύρος στις διπλωματικές σχέσεις, στην εξωτερική πολιτική και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, για να μεταφέρουν τα μηνύματα της παράταξης και της ίδιας της χώρας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Την αρχή έκαναν Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα επισκεφτούν τη Ροδόπη ο πρώην Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο διεθνολόγος, υποψήφιος Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου. Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στην περιοχή αναμένεται να βρεθούν οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι κατευθυντήριες άλλωστε έχουν ήδη δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος διατράνωσε ότι «η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και από το τουρκικό Προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το τουρκικό Προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα τα οποία λένε «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίστε λοιπόν αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους», οι οποίοι ανήκαν και ανήκουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Μία κατάσταση που «αντιβαίνει σε μια πολιτική δεκαετιών ενσωμάτωσης της μειονότητας στον ιστό, στον κοινωνικό και στον οικονομικό ιστό της χώρας». Για το λόγο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Ροδόπη προς το τέλος της προεκλογικής μάχης.