Το μήνυμα «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» το οποίο δεν σηκώνει παρερμηνείες έλαβαν στα κινητά τους τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Ήταν μια σαφής οδηγία για να πάρουν τον σταυρό προτίμησης οι εκλεκτοί του τουρικού προξενείου της Κομοτηνής. 

Το μήνυμα αυτό ήταν ένα από τα πολλά όπλα που επιστράτευσε το τουρκικό προξενείο και η ψευδομουφτεία της Ξάνθης για να πείσουν τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου τους δύο ευνοούμενους της τουρκικής πλευράς, τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ. «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο. Την ψήφο μας, που είναι το όπλο μας, δεν τη μοιραζόμαστε με άλλον. Ψηφίζουμε τον αδελφό μας Χουσεΐν Ζεϊμπέκ» έγραφε το sms που εστάλη στους κατοίκους της Ξάνθης, ενώ αντίστοιχο με το όνομα του Φερχάτ εστάλη στους κατοίκους της Ροδόπης.  

Οι κ. Ζεϊμπέκ και Φερχάτ έτυχαν δυσανάλογα μεγάλης προβολής σε σύγκριση με άλλους μουσουλμάνους υποψήφιους τόσο τοπικά όσο και στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία επηρεάζουν τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.  Το έναυσμα δόθηκε από τον ψευδομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, ο οποίος σε συνέντευξη στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στις 17 Μαΐου, κάλεσε τους μειονοτικούς «να ψηφίσουν Τούρκο». Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Ζεϊμπέκ έκανε δηλώσεις στο Anadolu υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της «τουρκικής μειονότητας» επιδεινώθηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και ο Φερχάτ είχε μιλήσει στο Anadolu κατακρίνοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαιδευτική πολιτική έναντι της «τουρκικής μειονότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε ποτέ για τους δύο υποψηφίους του, αν και είχε ενημερωθεί για το παιχνίδι που είχε στηθεί από το τουρκικό προξενείο, ενώ ούτε οι κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ έχουν απαντήσει στο ερώτημα αν αποτελούν το πάτημα που αναζητή η Τουρκία για να επιβάλλει την αναθεωρητική στρτηγική της στη Θράκη. Φυσικά, παρά τις αντιδράσεις και τη βαρύτητητα όσων αποκαλύφθηκαν, η Κουμουνδούρου δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αποσύρει από τους συνδυασμούς του τους δύο υποψήφιους.