Tην καταγγελία ότι ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ήταν, καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής θητείας, ευθυγραμμισμένος με το τουρκικό προξενείο έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στο OPEN, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε συγκεκριμένα: «Τον κύριο Ζεϊμπέκ τον ξέρω καλά από τις απόψεις του, τον άνθρωπο δεν τον ξέρω. Δεν υπήρχε στη Βουλή πιο ευθυγραμμισμένος βουλευτής από αυτόν με αυτά που έλεγε το τουρκικό προξενείο. Το πρόβλημα αυτό, το είχαμε αντιμετωπίσει και εμείς. Εμείς αυτό το θέμα το ζήσαμε με δικό μας βουλευτή ο οποίος είχε προκαλέσει ένταση, και μετά με δήλωσή του έσβησε το θέμα. Εδώ δεν τελειώνει».

Στην καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου αντέδρασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «κακοήθη προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ» και ζητώντας από τον υποψήφιο βολευτή του ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει.

«Ζητάει ο Σ. Φάμελλος να ανακαλέσω ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένος με τις θέσεις του τουρκικού προξενείου. Σε καμία περίπτωση δεν ανακαλώ. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου.