Για οργανωμένη μεταφορά χιλιάδων μουσουλμάνων έκανε λόγο ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας για «παρέμβαση του τουρκικού προξενείου» στις εκλογές της 21ης  Μαΐου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιώργος Φλωρίδης, δήλωσε ότι «έχουμε πια, μια καθαρή, καθαρότατη παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λοζάνης», προσθέτοντας πως «έγιναν οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από την Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν».

Διευκρινίζοντας πως «είναι Έλληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στην Γερμανία, όπως είναι και Έλληνες στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται» απάντησε στο αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ήρθαν μόνοι τους, με την εξής ερώτηση: «Χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, Αχμετ Ιμάμ, μιλώντας τη Δεύτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιμάμ ανέφερε ότι υπήρξαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου «25 χιλιόμετρα, αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον νομό Ροδόπης» τονίζοντας πως «έρχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν».